În ultimul an, românii au avut nevoie de un acces mai ușor și mai rapid la finanțare și de mai mulți bani pentru nevoile personale sau pentru a-și achiziționa cele necesare unui stil de viață mai confortabil, dată fiind creșterea costurilor, iar creditele de nevoi personale par să se încadreze cel mai bine în planurile lor. Aproape 70% dintre români și-ar dori acest tip de împrumut, iar peste 60% vor un proces de aplicare mai simplu și mai rapid la accesarea finanțării, potrivit unui sondaj tbi bank realizat în rândul a 1.057 de respondenți din întreaga țară.

În plus, peste 44% dintre respondenți ar prefera mai puține documente solicitate de bancă la accesarea finanțării, un timp mai scurt de la depunerea cererii până la plata banilor – 30,56% și acces la bani fără a fi nevoie să justifice cheltuielile – 22,8%.

„Profilul consumatorului s-a schimbat radical în ultimii ani, iar românii își doresc din ce în ce mai mult să acceseze rapid finanțarea de care au nevoie, fără a se confrunta  cu o birocrație excesivă. De aceea, ne-am adaptat rapid la nevoile lor și am investit în experiența noastră online pentru a le oferi banii de care au nevoie fără vizite inutile la sucursalele bancare”, spune Gergana Staykova, Market Leader, tbi bank.

Întrebați despre suma maximă pe care și-ar dori să o acceseze cu un credit pentru cumpărături, aproape 63% dintre subiecți au răspuns că mai puțin de 10.000 de lei, iar peste 23% au spus că ar accesa  o sumă cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei.

Întrebați care este principalul avantaj al ratelor fără dobândă, aproape 42% dintre respondenți au spus că aceasta ar atenua foarte mult efectul costului unui împrumut, peste 29% consideră  că le-ar permite să aibă mai mulți bani pentru alte achiziții, iar 16,3% declară că i-ar ajuta să mențină același nivel de trai.

În ceea ce privește tipul de credit preferat, peste 52% aleg un împrumut mai mic, care poate fi rambursat în 4 rate cu 0% dobândă, iar aproape 33% doresc un împrumut mai mare, rambursat pe o perioadă mai lungă, cu 0% dobândă pentru primele 4 luni.

Sondajul tbi bank privind percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România. Puțin peste 50% dintre participanți sunt femei, ceva mai puțin de 75% au cel mult 45 de ani și peste 87% locuiesc în mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.