Floria.ro, florarie de referinta pe piata de retail online si floristica din Romania, estimeaza vanzari de aproape 500.000 Euro in ultimul trimestru al anului, in  crestere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2022. Pe segmentul corporate, varful vanzarilor se atinge la sfarsitul lui noiembrie, in timp ce pe segmentul individual, cele mai multe comenzi sunt plasate cu ocazia celor mai importante sarbatori din trimestru- Sf. Mihai & Gavril, Sf. Andrei, Sf. Nicolae, dar si in saptamana premergatoare Craciunului.

 

In ultimul trimestru al anului, reprezentantii florariei online estimeaza vanzari de aproape 500.000 lei, in crestere cu cel putin 15% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut.  Motoarele cresterii estimate sunt extinderea ofertei de buchete si aranjamente de flori si a colectiei de produse si cadouri specifice perioadei, dedicate zonei corporate.

 

Dupa perioada de concedii si vacanta de vara, ultimul trimestru al anului aduce o revitalizare a vanzarilor si un interes crescut din partea clientilor nostri. Observam o crestere semnificativa a volumului de comenzi inca de la inceputul lui octombrie, dar, mai ales, spre finalul trimestrului, odata cu aniversarile onomastice si sarbatorile de iarna. Am extins si diversificat ofertele, atat pe segmentul business, cat si pentru clientii individuali, ne asteptam la un varf de comenzi la inceputul lui decembrie. Am extins de asemenea zona de cadouri care se pot adauga langa buchetul de flori. Vorbim aici de lumanari parfumate, torturi, ciocolata, macarons, vin, carti etc” spune Marina Popescu, Director General Floria.ro.

 

Cei mai multi clienti business ai Floria se orienteaza spre aranjamente florale specifice sarbatorilor de iarna, care contin elemente naturale, de la lemn si conuri de brad la batoane de scortisoara si fructe uscate, cu accent pe citrice. Printre noutatile colectiei de sarbatori, se numara buchetele cu flori stabilizate si cu bumbac. In ceea ce priveste cromatica, designerii Floria propun pentru sezonul rece tonuri traditionale de alb si verde, cu accente de rosu, date de trandafiri, craciunite sau mere.

 

Livrare de buchete, decoruri florale personalizate, dar si flori pentru acasa

 

In acest sezon Floria a diversificat si portofoliul de buchete de flori ambalate in cutie. A fost un serviciu foarte bine primit de clienti, lansat pe fondul cresterii gradului de recurenta a comenzilor plasate de clientii care isi doresc flori pentru acasa sau la birou.

 

Produsele din aceasta selectie ofera clientilor multiple beneficii, de la pret mai avantajos, la disponibilitate, indiferent de localitate. Buchetele sunt livrate de o companie de curierat, in termen de 24-48 ore de la plasarea comenzii, intr-un ambalaj rezistent, gandit astfel incat sa fixeze buchetul de flori, pentru a nu se deteriora in timpul transportului. Florile ajung proaspete la destinatie, fiind insotite de o rezerva de apa.

 

Pentru zona corporate, Floria lucreaza in mod uzual cu precomenzi si oferte personalizate, in care de cele mai multe ori se combina florile cu cadourile traditionale precum vin, cozonaci, bomboane, macarons sau alte delicatese. Valoarea medie a unui cadou de Craciun pe segmentul corporate se situeaza in jurul a 250-300 lei/persoana.

 

Tinem cont de preferintele clientilor si mizam pe eleganta prin simplitate, minimalism si elemente naturale. De asemenea, avem un produs la cerere, decor de Craciun pentru acasa sau la birou, personalizat in cele mai mici detalii de un designer floral. Este un produs pentru care avem deja solicitari de la inceputul lui noiembrie –precizeaza Marina Popescu.

 

Cosul mediu, 310 lei

 

La nivel de an, in ceea ce priveste numarul de comenzi cele mai importante sarbatori sunt 1-8 martie, 14 februarie si finalul de an. Comanda medie plasata in primele 10 luni ale acestui an inregistreaza o crestere de 13% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si se situeaza in jurul valori de 310 lei.

 

Cele mai multe comenzi la nivel national s-au livrat in Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov, iar aranjamentele florale care contin trandafiri alaturi de elemente exotice sau flori mai putin obisnuite au fost preferatele clientilor.

 

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde in tara, dar si in strainatate, in 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma Floria.ro asigura livrare de luni pana duminica, nationala si internationala, servicii de livrare elegante si discrete, precum si felicitare cadou gratuita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.