Siemens Healthineers prezintă două scanere IRM revoluționare, de înaltă calitate, pentru utilizare clinică și științifică

 

  • Magnetom Terra.X1 7 Tesla (T) va oferi imagistică excelentă chiar și în cazul celor mai mici structuri
  • Magnetom Cima.X2 3 T mai mult decât dublează amplitudinea gradientului3
  • Algoritmi AI care pot reduce timpii de scanare cu până la 50 %4 sunt acum disponibili în acest segment de înaltă calitate

 

Siemens Healthineers își prezintă cele mai recente două echipamente de tomografie prin rezonanță magnetică proiectate pentru utilizare clinică și științifică în cadrul evenimentului Siemens Healthineers Shape 23 Keynote: Magnetom Cima.X2 cu o intensitate a câmpului de 3 T și Magnetom Terra.X1 cu 7 T. „Datorită intensității ridicate a câmpului pe care o prezintă și performanței solide a gradientului, ambele scanere vor fi optime pentru detectarea mai clară a celor mai fine structuri din corp. Prin introducerea pentru prima dată a algoritmilor bazați pe AI la aceste scanere de înaltă calitate, reducem timpul de scanare în domeniul IRM cu până la 50 %4, îmbunătățind în același timp calitatea imaginii”, afirmă Arthur Kaindl, Directorul Diviziei de Imagistică prin Rezonanță Magnetică din cadrul Siemens Healthineers.

 

Magnetom Cima.X2

Magnetom Cima.X2 3 T va utiliza cel mai puternic gradient al companiei, cu o amplitudine5 de 200 mT/m și un factor de creștere de 200 T/m/s. Aceasta înseamnă de 2,5 ori mai mult decât actualul cel mai puternic sistem IRM de la Siemens Healthineers. Un gradient atât de înalt poate ajuta la o înțelegere mai bună a bolilor degenerative, precum scleroza multiplă, chiar și între recidive6. Așa-numitele microstructuri pot fi vizibile mai clar cu ajutorul gradienților puternici6 și ar putea juca un rol major în înțelegerea acestor boli. Microstructurile abia pot fi vizualizate cu imagistica RM clasică. Astfel, tratamentul poate fi inițiat mai devreme, îmbunătățind perspectivele pacienților.

 

Magnetom Terra.X1

Magnetom Terra.X1 cu o intensitate a câmpului de 7 T reprezintă avangarda imagisticii RM comerciale. Sistemul va fi succesorul echipamentului Magnetom Terra, primul sistem clinic 7 T, lansat în 2017. Cel mai înalt semnal la 7 T permite imagistică de rezoluție foarte ridicată, de exemplu, a capului. Acest lucru este deosebit de important în cazul bolilor în care detectarea celor mai mici leziuni poate fi esențială pentru tratamentul ulterior. Chiar și în domeniul imagisticii genunchiului, vizibilitatea celor mai mici leziuni poate însemna o decizie pentru sau împotriva unei intervenții chirurgicale. Noul hardware, împreună cu noul software al Magnetom Terra.X, numit „Ultra IQ technology” (tehnologie ultra IQ) de la Siemens Healthineers, va îmbunătăți semnificativ capabilitățile unui sistem 7 T: Imagistica RM la aceste intensități extrem de ridicate ale câmpului poate duce la o întunecare a aspectului imaginii, de exemplu, în partea inferioară a capului. Cu Magnetom Terra.X, constatările potențial relevante sunt clar vizibile chiar și de-a lungul marginilor imaginii. În timp ce imagistica RM clasică este eficientă în special în regiuni ale corpului cu țesuturi care conțin multă apă, alte substanțe din corp, precum sodiul, pot fi vizualizate mai bine cu intensități ridicate ale câmpului. Această formă de imagistică depășește simpla reprezentare a anatomiei și permite vizualizarea proceselor din corp, precum metabolismul.

În special pentru aplicațiile de cercetare, ambele scanere noi vor oferi inovări ample, precum noua platformă Open Recon7: „Open Recon ne permite să rulăm algoritmii de reconstrucție pe care i-am dezvoltat direct pe scaner. Pentru prima dată, putem transfera dezvoltările noastre de cercetare cu mai mare ușurință, într-un mod eficient și eficace, în rutina clinică”, afirmă prof. Matthias Stuber de la Universitatea din Lausanne. În plus, ambele scanere vor oferi sisteme de asistență care susțin pregătirea scanării și scanarea în sine. Chiar și aceste sisteme complexe vor fi ușor de utilizat de către fiecare utilizator. Efortul de instruire va fi minim, iar scanerele pot fi integrate în rețeaua de echipamente fără întreruperi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.