Schneider Electric a anuntat lansarea unui ghid complex, primul din industrie, pentru abordarea noilor provocari in ceea ce priveste proiectarea infrastructurii fizice pentru centrele de date, pentru a sprijini schimbarea sarcinilor de lucru bazate pe inteligenta artificiala (AI), stabilind standardul de baza in proiectarea centrelor de date optimizate prin intermediul inteligentei artificiale.
Intitulat „The AI Disruption: Challenges and Guidance for Data Center Design”, acest document ofera informatii importante si actioneaza ca un plan cuprinzator pentru organizatiile care doresc sa valorifice potentialul AI la maxim in cadrul centrelor lor de date, inclusiv o noua viziune asupra tehnologiilor emergente, pentru a sprijini clusterele AI, care se vor dezvolta tot mai rapid in viitor.
Inteligenta artificiala a adus schimbari si provocari semnificative in proiectarea si operarea centrelor de date. Pe masura ce aplicatiile de inteligenta artificiala au devenit tot mai raspandite si au capatat un impact mai mare asupra sectoarelor industriale, de la sanatate si finante la productie, transport si divertisment, a crescut si cererea in ceea ce priveste puterea de procesare. Centrele de date trebuie sa se adapteze pentru a raspunde in mod eficient nevoilor in evolutie in materie de energie ale aplicatiilor bazate pe inteligenta artificiala.
Se estimeaza ca totalitatea sarcinilor de lucru AI va creste intr-un ritm anual compus (CAGR) de 26-36% pana in 2028, ceea ce va duce la cresterea cererii de energie in centrele de date existente si in cele noi. Acoperirea acestor cereri legate de energie electrica implica mai multe consideratii cheie subliniate in Cartea alba, care abordeaza cele patru categorii de infrastructura fizica – putere, racire, rafturi si instrumente software. Cartea alba 110 este disponibila pentru descarcare aici.
Ghidul AI-Ready Data Center de la Schneider Electric exploreaza punctele importante in care se intersecteaza infrastructura AI si centrele de date, abordand considerente cheie precum:
- Indrumari cu privire la cele patru atribute si tendinte cheie ale inteligentei artificiale care stau la baza provocarilor infrastructurii fizice in gestionarea energiei, racirii, rafturilor si software-ului.
- Recomandari pentru evaluarea si sustinerea complexitatii extreme in ceea ce priveste puterea rack-urilor legate de serverele de training AI.
- Indrumari pentru realizarea unei tranzitii de succes de la racirea cu aer la racirea lichida pentru a sprijini puterea de proiectare termica (TDP) in crestere a sarcinilor de lucru AI.
- Specificatii de rack propuse pentru a gazdui mai bine serverele AI care necesita putere mare, colectoare si conducte de racire si un numar mare de cabluri de retea.
- Indrumari privind utilizarea software-ului de gestionare a infrastructurii centrului de date (DCIM), a sistemului de management al energiei electrice (EPMS) si a sistemului de management al cladirii (BMS) pentru crearea unor digital twins ai centrului de date, operatiunilor si gestionarii activelor.
- Perspectivele viitoare ale tehnologiilor emergente si abordari de proiectare care sa ajute la gestionarea evolutiei AI.
Pentru mai multe informatii despre solutiile si expertiza pentru centrele de date AI ale Schneider Electric, va rugam sa vizitati site-ul Schneider Electric.
Despre Schneider Electric
La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.
Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.