În timp ce România se confruntă cu o gravă criză de sănătate publică, iar criza economică bate la ușă, PSD și aliații lui duc grija „băieților deștepți” care vor să facă afaceri pe insule și grinduri fără a plăti impozite statului român și fără a respecta cerințele impuse de Legea apelor. Parlamentarii USR au votat „împotriva” proiectului PSD, mai ales că există serioase semne de întrebare cu privire la neconstituționalitate acestuia.

Legea domnului Șerban Nicolae, cu păcănelele pe insule, s-a întors în plen cu o nouă modificare toxică: exceptarea de la prevederile Legii apelor. Adică, ai insule, ai grinduri care nu se mai supun Legii apelor, care prevede o serie întreagă de reguli și interdicții valabile în toată România. Este evident că un astfel de amendament încalcă orice normă de bun simț, cum este evident că și în această formă legea este neconstituțională. Apoi, au introdus și posibilitatea ce regimul derogatoriu să se aplice și suprafețelor mai mici de 35 de hectare, dar nu mai puțin de 10 hectare. Întreb și eu: cine are 10 hectare și pe ce insulă ca să nu ne mai chinuim cu legi din acestea cu dedicație? Cine este sponsorul care a trimis această lege în plenul Parlamentului?”, declară deputatul USR Cătălin Drulă.

După o primă decizie a Curții Constituționale nefavorabilă lor, social-democrații au revenit și proiectul de lege inițiat de Șerban Nicolae a fost, astăzi, adoptat din nou de majoritatea controlată de PSD, dându-se astfel undă verde mini-paradisurilor fiscale.

În comisiile de specialitate au fost operate unele modificări în sensul îmbunățirii proiectului inițial: au fost eliminate jocurile de noroc din lista activităților ce pot fi desfășurate, iar regimul fiscal derogatoriu se va aplica, în principiu, doar insulelor, grindurilor și altor suprafețe de uscat cu suprafațe mai mari de 35 de hectare.

La propunerea PSD, regimul derogatoriu se va putea aplica, însă, și unor părți din terenurile definite mai sus dacă suprafața lor nu este mai mică de 10 hectare.

Tot în comisii și tot la propunerea PSD, a fost introdusă o nouă prevedere deosebit de toxică: în cazul terenurilor vizate nu se vor aplica prevederile Legii apelor nr. 107/1996, lege care stipula anumite interdicții și criteriile de mediu ce trebuie să fie respectate.

Terenurile vizate de proiectul PSD vor fi scutite de taxa pe teren, iar activitățile economice desfășurate acolo – inclusiv turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul și serviciile conexe acestora – vor beneficia de TVA redus de 5% (la fel ca manualele școlare și locuințele parte a politicii sociale), dar și de impozite și taxe locale reduse cu 50%.

În plus, probabil după simpatiile politice sau, după caz, prieteniile transpartinice, autoritățile locale vor putea acorda și alte scutiri și facilități, cu caracter temporar sau permanent, sub pretextul stimulării investițiilor și a dezvoltării activităților economice.

Parlamentul României nu trebuie să adopte legi cu dedicație pentru „băieții deștepți” din PSD și din proximitatea partidului! Parlamentul României trebuie să lucreze în beneficiul cetățenilor, nu al politicienilor puși pe căpătuială prin sărăcirea bugetului de stat și a tuturor românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.