Primarii USR PLUS aleși la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au participat în acest weekend, la Brașov, la un training organizat de grupul Renew Europe, pentru a afla cum să valorifice oportunitățile europene pentru o nouă administrație locală.

„Ieri și astăzi am avut discuții despre felul în care primarii noștri pot să își pună în aplicare proiectele, despre felul în care se digitalizează administrația, despre felul în care fondurile europene pot fi accesate de primării. Un primar gospodar își poate face 70-80% din proiecte cu fonduri europene și nu trebuie să depindă de banii pe care îi primește de la președintele Consiliului Județean pentru investiții”, a declarat Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS și președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Atragerea fondurilor europene va fi o prioritate pentru toți primarii USR PLUS. România beneficiază de 80 de miliarde de euro prin Pactul Verde European, bani care pot fi atrași de primarii USR PLUS pentru a face o tranziție către o economie verde în comunitățile lor. 

„Am fost un training binevenit pentru primarii USR PLUS, care sunt la început de mandat și au multe întrebări despre organizarea locală și noul cadru de finanțări europene. Cred că ceea ce s-a întâmplat ieri și astăzi la Brașov ar trebui să fie un model de bune practici în ceea ce înseamnă relaționarea dintre aleșii locali și reprezentanții din Parlamentul European. Sunt convins că urmează patru ani de administrație locală așa cum am promis și așa cum trebuie – revoluția bunei guvernări”, a declarat Allen Coliban, primarul ales al Brașovului. 

La alegerile locale, Alianța USR PLUS a obținut zeci de primării în toată țara, printre care cinci municipii importante – Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Bacău, Câmpulung. Allen Coliban, Dominic Fritz, Gabriel Pleșa, Lucian Stanciu Viziteu și Elena Lasconi vor prelua în curând mandatele de primari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.