Centrul Cultural al Municipiului București își îmbogățește repertoriul stagiunii de teatru cu o nouă producție ce va fi prezentată, în premieră națională, pe scena Sălii Mari a Hanului Gabroveni începând cu luna aprilie. Piesa de teatru „Bazinul de nord”, de Rajiv Joseph, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, îi aduce pe aceeași scenă pe actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință într-o poveste contemporană despre moralitate, putere și iertare, ce surprinde esența vieții de liceu și aduce în prim-plan problemele de adaptare specifice adolescenței și nu numai.

 

Premiera națională a spectacolului „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph va avea loc vineri, 19 aprilie, ora 19.00, iar avanpremiera se va juca miercuri, 17 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare ARCUB.

Biletele pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, respectiv 70 lei – Cat. I și 50 lei – Cat. II (pentru elevi, studenți, pensionari), atât online de pe Entertix.ro sau arcub.ro, cât și fizic, de la Casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90).

 

Producția teatrală regizată de Alexandru Mâzgăreanu se bucură de participarea actorului Șerban Pavlu, nume de referință al scenei românești, cu o vastă experiență și performanțe remarcabile în teatru și film, alături de tânărul și talentatul actor Vlad Lință. Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai apreciați și premiați regizori ai generației sale, aduce în lumina reflectoarelor un spectacol ce promite să cucerească publicul prin subtilitatea interpretărilor și explorarea temelor profunde. În aceeași notă, actorii propun o interpretare captivantă și emoționantă a personajelor, invitându-vă la o reprezentație teatrală ce îmbină virtuozitatea creatorilor săi cu subiecte relevante pentru societatea contemporană.

 

„Bazinul de nord”, de Rajiv Joseph vorbește despre corectitudinea politică, moralitate, despre moștenirea nefastă a sinuciderii adolescenților și despre vină. Textul abordează teme legate de rasă, religie și bogăție, împletite într-o țesătură dramatică ce demască nebănuita corupție. Ideea de vină, cu reverberațiile ei sociale și psihologice, este intens analizată pe măsură ce intriga se derulează în această dramă psihologică, unde directorul adjunct al unui liceu american de cartier și un elev de origină arabă se angajează într-un joc tensionat de-a șoarecele și pisica, declanșându-se o confruntare, care poate avea un final imprevizibil și consecințe periculoase.

 

Dramaturgul american Rajiv Joseph, prezență relevantă în pesajul teatral contemporan, se bucură de aprecierea criticilor de specialitate și a publicului, fiind nominalizat și laureat al mai multe premii, inclusiv un Obie Award (Premiile teatrale Off-Broadway), acordat în 2018 pentru Best New American Play, respectiv piesa de teatru Descrie noaptea, publicată în 2017; o nominalizare la Premiile Drama Desk și una la Premiile Pulitzer (cu Tigrul bengalez la grădina zoologică din Bagdad, în 2010).

 

Regia și lighting designul spectacolului sunt realizate de Alexandru Mâzgăreanu, scenografia este creată de Alexandra Boerescu, iar muzica originală este compusă de Alexandru Suciu.

 

 

 

 

 

BAZINUL DE NORD | 17 & 19 aprilie 2024, ora 19.00 | Sala Mare ARCUB

de RAJIV JOSEPH

Traducerea: ELENA MORAR

 

Distribuție:

Dr. Danielson – ȘERBAN PAVLU

Khadim Asmaan – VLAD LINȚĂ

 

Regie și lighting design: ALEXANDRU MÂZGĂREANU

Scenografie: ALEXANDRA BOERESCU

Muzică originală: ALEXANDRU SUCIU

Durata spectacolului: 1 oră și 40 minute (fără pauză)

 

Producție realizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Partener: Zarea

Parteneri media: Radio București FM, Societatea de Transport Bucureşti, Agerpres.ro, Happ.ro, Liternet

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.