7 din 10 medici și decidenți din clinicile din România consideră că acreditarea sau certificarea furnizorilor reprezintă aspectul cel mai important în procesul de luare a deciziilor de achiziție, conform studiului Piața de Dezinfectanți Profesionali din România în 2023, realizat de Klintensiv® și MKOR. 

 

Studiul arată preocuparea pentru curățenie și igienă, cu accent pe importanța calității dezinfecției suprafețelor și instrumentarului din clinicile din România.

 

Conform studiului, principala utilizare a dezinfectanților este pentru suprafețe, fiind achiziționați în acest scop de 8 din 10 instituții. De asemenea, 73% dintre instituțiile care au luat parte la studiu au achiziționat produse pentru dezinfectarea instrumentarului, iar 64% pentru dezinfectarea tegumentelor.

Cabinetele de examinare a pacienților sunt cele mai dezinfectate zone, urmate de zonele de așteptare, apoi instrumentele și echipamentele medicale și toaletele. 

 

Mai mult de trei sferturi din totalul responsabililor de achiziția dezinfectanților de uz medical consultă surse online când vine vorba de informarea privind aceste produse. Indiferent de marca achiziționată, website-ul Ministerului Sănătății sau cel al producătorului reprezintă sursele principale de informare când vine vorba de dezinfectanți de uz medical.

 

Experiența anterioară și încrederea în furnizor sunt, de asemenea, factori importanți. 

Decidenții includ medicii specialiști, responsabilii de achiziții, cei care fac comenzi online sau participanții la congrese.

 

La ultima achiziție, cheltuielile pentru diverse tipuri de dezinfectanți pentru instrumentare, echipamente, suprafețe sau tegumente au variat între 328 RON și 691 RON.

 

Când este vorba despre produse dezinfectante de uz medical, Klintensiv® se evidențiază ca primul brand la care se gândesc responsabilii de achiziție. De asemenea, Klintensiv® are o notorietate asistată de 57%, situându-se pe primul loc ca brandul de dezinfectanți cel mai cunoscut de pe piață în mediul medical privat.

 

Klintensiv® este singurul producător din România ce dezvoltă produse destinate pentru dezinfectarea suprafețelor din clasa de curățenie A, respectiv în secțiile de mari arși (produsele sunt sterilizate prin filtrare la 0,2 microni și iradiere Gamma).

 

„Viziunea noastră este să oferim clienților, prin inovare și îmbunătățirea constantă a produselor și proceselor de lucru, o gamă variată de produse și soluții. Ne mândrim cu faptul că suntem un brand creat și dezvoltat în România, care nu face rabat de la calitate și care vine mereu în întâmpinarea clienților săi. Totodată ne bucură faptul că suntem prima alegere în domeniul medical când vine vorba de dezinfectanți, acestea fiind și primele produse pe care le-am lansat”, a declarat Cristian Stanciu, Directorul General Klintensiv®.

 

„Împreună cu Klintensiv® am colectat și analizat date din piață pentru un studiu personalizat cu dublu scop: înțelegerea comportamentului consumatorului din domeniul medical în ceea ce privește achiziția dezinfectanților, precum și analiza notorietății de brand (brand tracking).

Ca agenție de cercetare de piață, ne bucurăm să observăm că din ce în ce mai multe companii din România înțeleg valoarea datelor pentru dezvoltarea afacerii. Este remarcabil atunci când intuiția și viziunea sunt validate de cifrele din piață, Klintensiv® fiind brandul de dezinfectanți cel mai cunoscut și utilizat de pe piață, în mediul medical privat”, a declarat Cori Cimpoca, fondatoarea și CEO-ul MKOR.

 

Metodologia studiului

 

Format: Sondaj de opinie telefonic 

Eșantion: N=107 clinici din domeniul medical, din orașele București, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Brașov

Target: Persoane responsabile de achiziția dezinfectanților de uz profesional din clinici și spitale private

Data: Noiembrie 2023

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant studiul realizat de Klintensiv® si MKOR, care aduce la lumina o preocupare crescuta pentru curatenie si igiena in clinicile din Romania. Acreditarea sau certificarea furnizorilor este considerata aspectul cel mai important in procesul de luare a deciziilor de achizitie de catre majoritatea medicilor si decidentilor din clinicile private. Este imbucurator sa vedem ca atat de multi responsabili de achizitii iau in calcul calitatea dezinfectantilor pe care ii utilizeaza pentru a asigura o igiena corespunzatoare a suprafetelor si instrumentarului din clinici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.