Ne aflăm în faţa unui nou moment important pentru români. Preşedintele României, Klaus Iohannis, va prelungi cu încă o lună starea de urgenţă. Spre binele românilor,  Partidul Social Democrat se va consulta în forurile interioare cu privire la votul decretului prezidenţial.Din start, românii trebuie să ştie faptul că până în prezent, Guvernul PNL a abuzat de prerogativele suplimentare pe care le-a dobândit prin starea de urgenţă. Iar cum, siguranţa şi sănătatea cetăţenilor trebuie asigurate, cererea de prelungire a stării de urgenţă trebuie însoţită de măsuri precum: transparenţă totală în privinţa informării, a deciziilor şi a achiziţiilor, declanşarea testării pe scară largă, măsuri concrete pentru susţinerea economiei şi a populaţiei, proiecte de investiţii publice ce vor fi demarate pentru repornirea economiei şi măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii româneşti.

Aşadar, PSD va realiza o consultare în forurile interne pentru a se pronunţa cu privire la votul care va avea loc miercuri cu privire la prelungirea stării de urgenţă. În raport cu modul defectuos în care a acţionat Guvernul în starea de urgenţă, trebuie puse în balanţă siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.De aceea, până miercuri, Guvernul PNL şi preşedintele României, Klaus Iohannis trebuie să îşi revizuiască radical atitudinea cu privire la următoarele aspecte:Transparenţă totală în privinţa informării, deciziilor şi achiziţiilor.

Guvernul trebuie să permită cetăţenilor şi Parlamentului accesul la toate informaţiile de interes public, începând de la componenţa Grupului de Comunicare Strategică, până la achiziţiile efectuate în această perioadă, cu mari întârzieri, la preţuri de speculă;Trecerea urgentă la testarea pe scară largă – este o recomandare susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, epidemiologi, cercetători etc.

Recomandarea s-a dovedit esenţială în statele care au controlat pandemia. În ultima conferinţă de presă susţinută, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că prima condiţie de relaxare a restricţiilor este controlul asupra transmiterii virusului, care nu se poate realiza decât prin testarea pe scară largă. Aşadar, dragi guvernanţi, nu puteţi cere  restricţii la nesfârşit din partea populaţiei, fără a face nimic pentru a prelua controlul asupra transmiterii noului virus!Măsuri concrete pentru susţinerea economiei şi a românilor. Măsurile de până acum sunt concentrate în special pe austeritate (şomaj tehnic în masă urmat de reducerea unor venituri).

Nu există măsuri clare de stimulare a economiei şi de sprijinire a consumului. Guvernul a refuzat dialogul cu Parlamentul, dialog propus la iniţiativa PSD;Proiecte de investiţii publice. Guvernul trebuie să prezinte urgent un plan de investiţii publice care să antreneze circuitul economic şi să repornească economia;Măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii româneşti. Pe lângă problemele legate de pandemie, agricultura românească se confruntă cu o secetă severă, concomitent cu exodul muncitorilor agricoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.