Comisia a lansat o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei, un proiect cofinanțat de UE.

Această cerere de propuneri va completa aria de acoperire a primului proiect-pilot în cursCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent și va furniza o bază de date națională privind proprietatea asupra mass-mediei în celelalte 12 state membre care nu au făcut obiectul primei ediții. Sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum și riscurile în ceea ce privește transparența proprietății asupra mass-mediei.

Acesta va prezenta, de asemenea, riscuri potențiale la adresa pluralismului mass-mediei și va oferi informații valoroase pentru o mai bună înțelegere a pieței mass-mediei de știri. Instrumentul va pune aceste informații la dispoziția tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afișând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiților utilizatori. Consorțiile interesate care își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local își pot depune candidatura până la 15 decembrie.

Cuantumul maxim al sprijinului alocat de UE acestui proiect este de 500.000 de euro. Inițiativa face parte dintr-un efort mai amplu în domeniul libertății și pluralismului mass-medieiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, astfel cum se subliniază în Planul de acțiune pentru democrația europeanăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent. Sunt, de asemenea, disponibile mai multe informații cu privire la această cerere de propuneri și la alte cereriCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent legate de mass-media, fie în desfășurare, fie în curs de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.