Ludovic Orban: Bună ziua! Vă mulțumim că sunteți prezenți, domnilor directori. Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractul de finanțare, de fapt contractele de finanțare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul București. Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru a reuși aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România.

Am reușit să obținem o finanțare de 1,27 miliarde de euro, repet 1,27 miliarde de euro, bani destinați înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente și cu orice alte investiții necesare. Această alocare de 1,27 miliarde este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde de euro, care vor fi alocați sistemului de sănătate în următorii șapte ani, 1,9 miliarde de euro prin Programul Național de Recuperare și Reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul bugetului Uniunii Europene 2021-2027 din fondurile de coeziune.

Gândiți-vă că este vorba în total de o investiție de aproape 7,5 miliarde de euro, investiție care vine să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor medicale în sănătate. Avem în plan realizarea celor trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare, este vorba de Spitalul Regional Iași, Spitalul Regional Craiova, Spitalul Regional Cluj-Napoca.

De asemenea, avem ca obiectiv construcția de încă 10 noi spitale de rang spitalul județean, de asemenea modernizarea de spitale județene, modernizarea de spitale municipale și orășenești, cu alocare de fonduri absolut fără precedent. Pentru București astăzi se semnează contractele de finanțare pentru 10 spitale, în total contractele de finanțare pentru București vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente și alte investiții necesare va fi de peste 100 de milioane de euro. Vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.