Artistul Liviu Teodorescu , a cărei aniversare este astăzi, renunță la cadourile de ziua lui și, alături de Hope and Homes for Children, îi îndeamnă pe cei care voiau să-l surprindă cu un dar să-l transforme într-o donație pentru ca o familie, victimă a violenței domestice, să rămână împreună.

 

Liviu și-a dăruit ziua de naștere pe platforma Galantom.ro, iar cazul pe care îl aduce în atenție este al Taniei care este în pericol să fie luată de lângă mama acesteia. În ultimii 5 ani, de când împreună cu mama și cu fratele ei au fost nevoiți să plece de acasă, s-au adăpostit pe unde au putut. Au schimbat trei centre pentru victime ale violenței domestice și așa au reușit să rămână împreună. De curând, din puținul pe care mama îl câștigă, s-au mutat într-un apartament doar al lor. Se simt în sfârșit în siguranță, dar pentru ei, fiecare lună este o luptă pentru supraviețuire, fiindcă eforturile de a avea această casă nu mai permit acoperirea celorlalte nevoi de strictă necesitate.

 

Liviu Teodorescu, care a devenit părinte recent, a precizat pe pagina de fundraising de pe Galantom.ro că „anul acesta, cu atât mai mult, simt nevoia să împart. Așadar, orice cadou vă gândeați să îmi faceți, vă rog să îl transformați într-o donație aici, care o va ajuta pe Tania să aibă parte de copilăria pe care o merită. Împreună suntem mai buni și mai puternici!”

 

3.810 copii și adolescenți încă trăiesc în orfelinate și alte sute de mii în sărăcie extremă, adică la risc foarte ridicat de a fi separați de părinți.  Hopes and Homes for Children este o organizație non-profit care schimbă din rădăcini sistemul de protecție a copilului din România. Organizația luptă pentru o lume în care niciun copil nu va mai trebui să treacă prin coșmarul instituționalizării și să prevină destrămarea familiilor din cauza sărăciei.

În 2022, mai mult de 1300 de persoane și-au dăruit ziua de naștere pe Galantom.ro, totalul donațiilor strânse depășind suma de 1,7 milioane de lei, iar printre sărbătoriții generoși s-au numărat jurnalistul Alex Nedea, actorul Marius Manole și filologul și jurnalista Liana Alexandra.

 

Cei care vor să-și dăruiască ziua, o pot face în 3 pași simpli:

  • Intră pe site: https://ziuata.galantom.ro și aleg cauza pe care vor să o susțină. Pot alege dintre proiectele organizațiilor care sunt deja pe platformă sau pot propune o organizație nouă.
  • Creează o pagină de donații completând câteva date; data nașterii, datele de contact, titlul paginii și suma pe care își propun să o strângă. Pot personaliza pagina cu poza lor și un text cu motivația.
  • Răspândesc vestea bună și își încurajează prietenii să fie alături de ei și, în loc de cadouri, să doneze pentru cauza pe care o susțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.