Lansata la inceputul anului 2023, de catre o echipa de avocati cu experienta, NewLaw.ro este prima platforma digitala de colaborare cu un avocat  si, totodata, unul dintre putinele proiecte digitale de antreprenoriat juridic din Romania. Investitia financiara in crearea si lansarea platformei NewLaw.ro s-a ridicat la 50.000 euro.

Platforma NewLaw.ro, dezvoltata si implementata de avocatul Bogdan Ilie si colegii din echipa NDI Law, avocati cu peste 15 ani experienta in avocatura si servicii juridice, are scopul de a eficientiza relatia client -avocat, prin facilitarea colaborarii la distanta.

Astfel, platforma vine in sprijinul romanilor si nu numai, care au nevoie de diverse servicii juridice furnizate de avocati indiferent de localizare. Platforma cuprinde avocati specializati in toate tipurile de servicii juridice printre care si Achizitii publice, Dreptul muncii, Dreptul Familiei, Drept Administrativ sau Drept fiscal si Drept Penal al afacerilor si este un suport pentru intreaga colaborare cu acestia, de la schimb de oferte si contracte, pana la administrarea documentelor pentru un proces.

„In Romania, practica avocaturii are puternice influente traditionaliste, credem ca a venit timpul schimbarii de paradigma. Platforma NewLaw.ro respecta principiile filozofiei New Law de democratizare a avocaturii si are rolul de a simplifica relatia avocat-client folosind resurse digitale adaptate prezentului. Platforma este un mediu de colaborare sigur, care pastreaza istoricul interactiunilor, documentatia, versiunile de documente si tot ce au nevoie sa stie atat clientul, cat si avocatul, despre o speta juridica sau un proces”,  precizeaza Bogdan Ilie, avocat si fondator NewLaw.ro.

Investitii, impact si beneficii ale platformei

Investitia financiara s-a ridicat la 50.000 euro si include in principal, costuri cu configurarea platformei, durata implementarii fiind de 12 luni. In forma sa actuala, platforma acopera principalele servicii juridice solicitate, iar printre beneficii se numara garantia profesionalismului, costuri corecte si acoperire nationala. Practic, prin platforma NewLaw.ro, colaborarea eficienta cu avocati specializati este posibila indiferent de zona geografica.

Daca din punctul de vedere al clientilor principale avantaje sunt de simplificare a relatiei avocat-client si eficientizare din punct de vedere timp, disponibilitate si costuri, in ceea ce priveste avocatii colaboratori, folosirea platformei NewLaw.ro reprezinta pentru acestia o sursa suplimentara de venituri.

Atat pentru clienti, cat si pentru avocati, utilizarea platformei NewLaw.ro este gratuita. Clientii platesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiaza, iar avocatii colaboratori un procent din onorariul solicitat si achitat de catre clienti, care acopera suportul activ oferit de echipa de avocati partenera a platformei NewLaw.ro.

Aplicarea principiilor filozofiei NewLaw presupune utilizarea tehnologiei pentru dinamizarea relatiei dintre avocat si client. Platforma NewLaw.ro este o punte de legatura intre client si avocat, indiferent de localizarea lor in Romania. Avocatii colaboratori sunt atent selectati, sunt avocati cu experienta, capabili sa imbine cunostintele juridice cu practica de afaceri si beneficiaza de suportul permanent al echipei NDI Law pentru solutionarea situatiilor juridice ridicate de clienti.

Platforma este foarte usor de folosit si intuitiva. Practic, daca clientul are nevoie de un avocat in Iasi, de exemplu, intra pe platforma, isi prezinta pe scurt situatia, selecteaza serviciul sau aria de expertiza, judetul, orasul. In functie de criteriile introduse, clientului ii este repartizat un avocat specializat conform nevoii sale, in zona geografica de referinta. Relatia lor de afaceri este apoi realizata prin intermediul platformei, ceea ce ofera transparenta si optimizare. Astfel, clientul are garantia unui pret corect si a unor servicii profesioniste, iar avocatul are acces la o sursa suplimentara de venit si clienti. Toti colaboratorii nostri trec printr-un proces de onboarding foarte riguros iar pe parcurs conlucram in stransa legatura, pentru a ne asigura ca serviciul juridic livrat este la un nivel de inalt profesionalism, a mai precizat Bogdan Ilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.