Eu le transmit băieților să nu meargă acolo. Nu putem juca fotbal pe cadavre”, a declarat Jean-Luc Melenchon, potrivit L’Equipe.

În startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022, echipa națională a Germaniei, adversară a României, a ieșit pe teren, înaintea partidelor, inclusiv la București, cu mesaje de conștientizare a celor întâmplate în Qatar.

În momentul în care s-au aliniat pentru a asculta imnurile naţionale, înaintea startului jocului, internaţionalii germani au stat unul lângă celălalt, ţinându-se de umăr, fiecare purtând un tricou negru pe care era imprimată câte o literă de culoare albă, toate cele unsprezece litere formând cuvintele „Human Rights” (drepturile omului, în engleză).

Am vrut să arătăm clar opiniei publice că nu ignorăm acest lucru„, a declarat după joc autorul primului gol, Leon Goretzka.

Emiratul Qatar a fost atacat de organizaţiile pentru drepturile omului din cauza tratamentului aplicat lucrătorilor migranţi, dintre care foarte mulţi provin din India sau din subcontinentul indian.

SURSA:DIGISPORT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.