Tehnologia din spatele noii funcții se bazează pe un nou algoritm software unic dezvoltat de Daikin, pionier al inovațiilor în acest domeniu, care utilizează date din istoricul de funcționare al echipamentului pentru a declanșa o alarmă în cazul unei posibile scurgeri și pentru a raporta frecvența apariției acestora în timp, permițând utilizatorilor să decidă când este nevoie să ia măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei şi fiabilității instalaţiei HVAC-R.

Evitarea scurgerilor de agent frigorific este extrem de importantă și susține eforturile noastre de a ajunge la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050. Această nouă funcționalitate integrată în serviciile de monitorizare de la distanţă a produselor şi instalaţiilor Daikin va sprijini clienții să reducă semnificativ impactul scurgerilor de agent frigorific asupra mediului. În plus, ei pot economisi timp și bani în procesul de verificare manuală a scurgerilor și evită eventuale surprize în sezonul de vârf. Cu acest nou instrument, echipa noastră de service poate interveni prompt, minimizând riscurile pentru clienți, conservând agentul frigorific valoros și protejând mediul înconjurător”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Noul algoritm detectează chiar și scurgerile lente de gaz pe o gamă extinsă de sarcini, începând de la 33% din sarcina unității, față de 50% pentru alte aplicații de pe piață, analizând date pentru perioade anterioare de la o lună până la 12 luni.

Performanță îmbunătățită, fiabilitate și mai multe opțiuni

Noua soluție de detectare a scurgerilor de agent frigorific este disponibilă ca parte a sistemului de monitorizare și control de la distanță bazat pe cloud Daikin on Site (DoS) și, stabilind noi standarde de performanță, se distinge prin comoditate și rentabilitate, precum și prin tehnologia inteligentă din spate.

Monitorizarea prin intermediul cloud-ului existent elimină necesitatea unor senzori suplimentari de detectare a scurgerilor de agent frigorific și a unui controler local, contribuind la compensarea costurilor inițiale de achiziție a sistemului. Tehnologia Machine Learning încorporată în serviciile cloud DoS permite îmbunătățirea ratelor de detectare a scurgerilor cu 15%, depășind performanțele actuale ale pieței. Identificarea și repararea mai rapidă a scurgerilor previne eliberarea de agenți frigorifici nocivi în atmosferă, ajutând utilizatorii să minimizeze impactul asupra mediului.

Funcția de detectare a scurgerilor de agent frigorific poate fi, de asemenea, furnizată la pachet ca parte a unui contract de întreținere pentru utilizatorii care aleg să externalizeze serviciile de monitorizare și gestionare, unde echipa de service primește o alarmă în momentul detectării scurgerilor, analizează situația de la distanță și la fața locului și dă soluțiile necesare de reparare a problemelor, după caz.

Daikin are în plan să-și extindă în curând capacitățile de detectare a scurgerilor de agent frigorific prin introducerea unui serviciu complet de management prin care să asiste utilizatorii în ceea ce privește conformitatea cu F-Gas prin intermediul unui serviciu unic care include gestionarea cantității de agent frigorific și îndeplinirea cerințelor de inspecție. Soluția de detectare a scurgerilor de agent frigorific este cea mai recentă dintr-o serie de progrese, determinate de strategia de dezvoltare continuă a produselor, care se concentrează pe inovație, performanță și eficiență energetică.

Mai multe informații despre cum poate fi adăugat noul serviciu disponibil de detectare a scurgerilor de agent frigorific la un abonament Daikin de monitorizare de la distanță, control şi service sunt disponibile în cadrul Daikin România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.