Ambasada Regatului Spaniei la București și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează împreună mâine, 5 octombrie, începând cu ora 9.00 conferința intitulată „Conjugarea eforturilor pentru combaterea traficului de persoane: cele mai bune practici în materie de cooperare transnṭională globală”, găzduită de Senatul României.

La sesiunea de deschidere a conferinței vor participa dl Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, Excelența Sa dl Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, dna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, dna Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, dl Cătălin Necula, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, și dna Janina Sitaru, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe. Prezența înalților demnitari sublniază angajamentul ferm al autorităților române în ceea ce privește combaterea traficului de persoane, precum și importanța cooperării transnaționale pentru soluționarea acestei probleme.

Conferința va reuni experți din cadrul Poliției Române și al Policia Nacional și Guardia Civil din Spania, din cadrul DIICOT și al ANITP, precum și senatori și deputați, împreună cu experți ai organizațiilor societății civile și ai instituțiilor publice. Conferința oferă o bază de plecare pentru dezbateri și pentru schimburi de idei cu privire la modul în care poate fi combătut acest tip de activitate infracțională, precum și cu privire la modul de prevenire și de protejare a victimelor și de consolidare a capacității de acțiune a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.