Complice.ro, curator si furnizor de experiente pentru persoane fizice si companii, a lansat portofoliul de experiente „Return To Office 2023”, care reuneste peste 50 de solutii menite sa transforme locul de munca intr-un spatiu de munca experiential, creativ si inspirational, astfel incat angajatii sa revina cu placere la birou. Potrivit estimarilor, anul acesta experientele realizate in birourile de companie vor reprezenta aproximativ 20% dintre proiectele corporate ale Complice.ro.

Pentru echipele care revin la birou dupa 3 ani de lucru la distanta, este necesar si important sa se asigure o tranzitie lina si confortabila. In acest moment obiectivul companiilor este de a reconecta si a crea contexte pentru a insufla mai bine valorile si cultura organizationala. Astfel, fie ca oamenii vor veni pentru a incerca ceva nou, pentru a colabora, pentru a interactiona ori pentru a lucra mai eficient, revenirea echipelor in office-uri necesita o strategie complexa pe termen mediu si lung, care sa reinventeze practic scopul biroului de companie si sa il transforme intr-o destinatie pentru experiente si socializare – considera Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Experientele la birou, motor de transformare a spatiului de companie

Daca la nivelul anului trecut, in ceea ce priveste experientele de grup, companiile au preferat actiunile inedite si antrenante in general in aer liber sau, oricum, in deplasare, cum ar fi treasure hunting in orase, parcuri sau paduri, activitatile creative de construit in echipa, atelierele de cupaje ori degustarile private, in primul trimestru din 2023 se evidentiaza experientele in birouri care au ca obiectiv (re)aducerea oamenilor in aceste spatii.

In primul trimestru al acestui an, Complice.ro a organizat deja experiente pentru echipe, cu scop de conectare si socializare atat in birou – ateliere personalizate de improvizatie, intalniri cu celebritati etc -, precum si in spatii alternative, precum cinele pe intuneric intr-un Atelier privat. Experiențele la birou au cumulat 25% din cererile corporate din primul trimestru.

Valoarea medie a pachetelor de experiente alese de companii in primul trimestru al 2023 a fost de 1250 euro.

Ateliere de cooking la birou, degustare de cafea ori praline, experiente virtuale, ateliere de bijuterii, terarii sau decoratiuni din pet-uri, joc de poker, ateliere de stil vestimentar, intalniri inspirationale cu celebritati, spectacole de improvizatie, magie sau stand-up comedy sunt doar cateva dintre  propunerile Complice.ro pentru portofoliul de experiente Return To Office.

„Am gandit acest portofoliu ca urmare a solicitarilor primite in ultimele luni. Companiile sunt tot mai interesate sa integreze experientele in viata de birou a angajatului. Acum, mai mult decat oricand, angajatii vor sa aleaga cand, dar mai ales “de ce” merg sa lucreze la birou. Iar pentru clientii corporate, punerea in scena a „de ce-ului” este unul dintre cele mai provocatoare procese. Revenirea la birou nu inseamna impunerea unui program de lucru de la birou, ci readucerea oamenilor intr-un birou transformat intr-un loc dezirabil, in care angajatii isi doresc sa revina pentru a lucra in echipa, pentru socializare, mentorat si experiente impreuna cu colegii. Creativitatea si inventivitatea departamentelor de HR vor face diferenta” -a mai adaugat Oana Pascu.

Potrivit datelor Complice.ro, trei din patru angajati care au participat la evenimentele organizate in 2022 pentru echipele din cadrul diverselor companii, au declarat ca se simt mai conectati cu colegii decat se simteau inainte de eveniment si peste 60% se simt mai implicati si mai apropiati de valorile companiei.

Intregul portofoliu de experiente Return To Office este disponibil aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.