Comisarul va participa, începând cu ora 10.30, la Conferința Națională a Clubului Fermierilor Români, care va avea loc la Hotelul Crowne Plaza din București. Tema conferinței este „Pactul multi-sectorial pentru o Politică Agricolă Integrată a României – obiectiv 2035”.

În cadrul evenimentului, înaltul oficial este invitat special în cadrul Dialogului interactiv UE-România despre Viitorul Agriculturii, unde va vorbi despre perspectivele fermierilor europeni în contextul provocărilor de mediu, geo-politice și ale extinderii UE. Totodată, comisarul european va avea o intervenție și în cadrul sesiunii plenare a evenimentului, cu tema „Viziune și acțiune pentru tranformarea sustenabilă a agriculturii”.

Înaintea vizitei, comisarul Wojciechowski a declarat: „Va fi o plăcere și o onoare să mă adresez Conferinței Naționale a Clubului Fermierilor Români.

În primul rând, va fi o ocazie de a le mulțumi fermierilor din România pentru contribuția lor vitală la securitatea alimentară, atât în Europa, cât și în afara acesteia. În ultimii ani, fermierii din România au dat dovadă de o reziliență remarcabilă, trecând cu bine printr-o pandemie, prin recesiuni economice și prin criza energetică, pe lângă provocările legate de climă. În pofida acestor provocări, ei s-au asigurat că, în fiecare zi, indiferent ce se întâmplă, avem pe masă alimente sănătoase și de înaltă calitate. 

În timpul mandatului meu, am discutat cu fermierii din România în numeroase ocazii. La începutul acestui an, am primit la Bruxelles o delegație a Clubului Fermierilor Români, condusă de directorul executiv al acesteia, dl Ciolacu. Îmi amintesc că dl Ciolacu era însoțit de un grup de aproape 40 de tineri fermieri, ale căror idei și inițiative au fost cu adevărat impresionante.

În cadrul Conferinței Naționale de la București, aș dori să răspund celor mai importante preocupări pe care le-am auzit de la fermierii români în ultimii ani și în ultimele luni, precum și aspectelor mai ample care au un impact asupra agriculturii românești și europene, printre care evoluțiile pieței, fenomenele meteorologice extreme și viabilitatea economică a fermelor familiale. De asemenea, aș dori să prezint modul în care Comisia Europeană le stă alături fermierilor români și lucrează pentru fermierii români, pentru a-i ajuta să facă față acestor provocări.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.