Xerox® Elem™ Additive Solutions a anuntat doua noi parteneriate, cu Rochester Institute of Technology (RIT) si Siemens Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub, care vizeaza consolidarea capacitatilor de fabricare a aditivilor metalici (AM) ale companiilor.

ElemX este o imprimanta metalica 3D revolutionara, simpla si sigura de utilizat si vizeaza cresterea rezilientei lantului de aprovizionare pentru transporturi, industria aerospatiala, aparare si productie industriala. Imprimanta este usor de implementat, fara a necesita modificari speciale ale facilitatilor pentru functionare. Spre deosebire de multe tehnologii de imprimare 3D cu metal, ElemX necesita o post-procesare minima si, prin urmare, ofera un timp mai rapid pentru obtinerea produsului finit.

Instalarea ElemX la RIT va facilita cercetarea avansata a materialelor, cu accent pe aplicatiile aerospatiale

Rochester Institute of Technology (RIT) a achizitionat si instalat recent o imprimanta Xerox® Elem™ 3D la Centrul AMPrint din Henrietta, NY. RIT va utiliza imprimanta in colaborarile sale cu producatorii pentru cercetare si dezvoltare de produse, deoarece se concentreaza pe tehnologiile de ultima generatie in imprimarea 3D cu metal.

„Imprimarea 3D cu metal lichid este o tehnologie pregatita sa abordeze productia la cerere a pieselor de schimb din aluminiu, pentru a minimiza costurile de inventar”, a spus Denis Cormier, profesor de inginerie industriala si de sisteme si director al Centrului AMPrint al RIT. „Colaborarea cu parteneri din industrie precum Elem Additive este o parte importanta a activitatii noastre aici, la centrul AMPrint, pentru a maximiza capacitatile tehnologiei AM. Credem ca ElemX are cel mai mare potential de crestere industriala si de scalabilitate.”

„RIT este deja un partener excelent in legatura cu avansarea tehnologiei noastre AM cu metal lichid si credem ca instalarea ElemX la AMPrint Center va fi importanta pentru a rafina in continuare aceasta solutie Xerox”, a declarat Tali Rosman, Director General al Elem Aditiv.

Instalatia de la Centrul AMPrint al RIT se bazeaza pe instalatiile ElemX anterioare de la Scoala Postuniversitara Navala si Laboratorul National Oak Ridge, alte doua facilitati de cercetare avansata care se concentreaza pe cresterea adoptarii in productie a imprimarii 3D cu metal lichid.

Instalarea imprimantei Xerox® ElemX™3D la Siemens Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub

Siemens, lider global in productie, a achizitionat o imprimanta 3D metalica ElemX, adaugand-o flotei sale de masini aditive in cadrul Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH). Facilitatea CATCH se concentreaza pe industrializarea productiei aditive, lucrand cu constructori de masini, furnizori de materiale si clienti finali. ElemX utilizeaza tehnologia Xerox cu metal lichid, bazata pe sarma de aluminiu, eficienta din punct de vedere al costurilor, si incorporeaza platforma de control de ultima generatie Siemens SINUMERIK 840D sl cu tehnologia sa digitala twin, incorporata, pentru a optimiza procesul de imprimare.

„Impreuna, Siemens si Xerox Elem Additive Solutions, vor permite clientilor sa produca piese la cerere, fara griji, si sa maximizeze noile oportunitati de imbunatatire a rezilientei lantului de aprovizionare”, a adaugat Tali Rosman.

Aceasta colaborare ofera oportunitati pentru Xerox si Siemens de a-si impartasi reciproc progresele in ceea ce priveste solutiile de digitalizare si software-ul de automatizare concepute pentru a avea un impact asupra modelului de productie distribuita. Siemens este cea mai recenta adaugare la Xerox Manufacturing Partner Network (MPN) si isi continua traiectoria ca partener proeminent si de incredere in industria AM.

Despre Xerox Holdings Corporation
De mai bine de 100 de ani, Xerox a redefinit continuu experienta la locul de munca. Valorificand pozitia sa de lider in tehnologia de imprimare si echipamente de birou si de productie, s-a extins pe partea de software si servicii pentru a sustine forta de munca de astazi. De la birou la medii industriale, solutiile de afaceri diferentiate si serviciile financiare sunt concepute pentru a face ca fiecare zi sa fie mai buna pentru clienti – indiferent de locul in care lucreaza. Astazi, oamenii de stiinta si inginerii Xerox continua mostenirea inovatiei cu tehnologii importante in transformarea digitala, realitatea augmentata, automatizarea proceselor robotizate, fabricarea aditiva, Industrial Internet of Things si cleantech. Aflati mai multe la xerox.com

 

Despre Xerox Elem™ Additive Solutions

Determinat pentru a avansa in industria aditivilor, Xerox Elem Additive Solutions ofera solutii hardware si software care echipeaza producatorii cu instrumentele necesare pentru a reduce costurile, a elimina timpii lungi de livrare si a imbunatati performanta pieselor. Axat strategic pe dezvoltarea de solutii pentru lantul de aprovizionare cu tehnologii de productie distribuita si depozitare digitala, Xerox Elem Additive Solutions este unul dintre cei mai pozitionati furnizori AM unici, oferind solutii end-to-end la cele mai dificile probleme din industrie.

Despre Rochester Institute of Technology

Rochester Institute of Technology gazduieste creatori, antreprenori, inovatori si cercetatori de top. Fondata in 1829, RIT inscrie 19.700 de studenti in mai mult de 200 de programe profesionale si orientate spre cariera, facandu-l printre cele mai mari universitati private din SUA. Universitatea este recunoscuta la nivel international pentru conduita academica in afaceri, tehnica de calcul, inginerie, stiinta imagisticii, arte liberale, sustenabilitate, si arte plastice si aplicate. RIT ofera, de asemenea, servicii de asistenta de neegalat pentru studentii surzi si cu deficiente de auz. Programul de educatie cooperativa este unul dintre cele mai vechi si mai mari din tara. Parteneriatele globale includ campusuri din China, Croatia, Dubai si Kosovo.

 

Despre Siemens Digital Industries (DI)

Siemens Digital Industries (DI) este un lider inovator in automatizare si digitalizare. Colaborand indeaproape cu partenerii si clientii, DI conduce transformarea digitala in industriile de proces si discrete. Cu portofoliul sau Digital Enterprise, DI ofera companiilor de toate dimensiunile un set end-to-end de produse, solutii si servicii pentru a integra si digitaliza intregul lant valoric. Optimizat pentru nevoile specifice ale fiecarei industrii, portofoliul unic al DI sprijina clientii pentru a obtine o mai mare productivitate si flexibilitate. DI adauga in mod constant inovatii in portofoliul sau pentru a integra tehnologii viitoare de ultima ora. Siemens Digital Industries are sediul central global in Nürnberg, Germania, si are aproximativ 75.000 de angajati la nivel international.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.