Transformăm pacea de fiecare zi în sărbătoare. Realizată în coproducţie de TVR Cluj şi TVR Timişoara, ediţia specială a emisiunii moderate de Sergiu-Vitalian Vaida aduce împreună lumi îndepărtate. Duminică, 30 aprilie, ora 13.30, în direct de pe Valea Arieşului Mare la TVR 3, TVR Cluj, TVR Timişoara şi TVRi.

 

Cu muzică, voie bună şi dedicații ne întâmpină în fiecare duminică, la TVR 3, îndrăgitul moderator Sergiu-Vitalian Vaida. În ultima duminică de aprilie, realizatorii emisiunii de la TVR Cluj şi-au unit forţele cu colegii lor de la TVR Timişoara pentru a pune la cale o ediţie de excepție, filmată în Munții Apuseni, pe Valea Arieșului Mare, în stațiunea turistică Albac – sat Pleșeşti. Aşadar, de la ora 13.30, Cluju’ vine „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”, alături de „Izolaţi în România” şi transmite în toată ţara, ba chiar şi peste hotare.

 

„V-am spus cu ceva timp în urmă că sper să mai pot face emisiuni pe viu, în mijlocul telespectatorilor, ba chiar avându-i protagonişti. Ediţia de duminică sper să fie o ilustrare reuşită a acestei dorinţe de a ieşi din studiouri şi a duce televiziunea între oameni. E greu, e mult de lucru, cere efort şi deschidere din partea colegilor şi chiar a şefilor, dar eu cred că asta-i adevărata televiziune, nu? În plus, pentru transmisiunea de duminică, ne-am unit strădaniile cu colegii de la studioul din Timişoara. Le trimit un gând bun tuturor, iar înspre Dite Dinesz – un braţ de flori, căci împreună, parafrazând titlul emisiunii sale, ne vom întâlni cu oameni care, probabil, se simt izolați în România”, spune Sergiu Vaida, gazda şi realizatorul emisiunii pe care o vom putea urmări în direct la TVR 3, TVR Cluj, TVR Timişoara şi TVR Internaţional, duminică, 30 aprilie, de la ora 13.30.

 

„Ne-am unit forţele şi resursele, TVR Cluj și TVR Timișoara, pentru a ajunge în Munții Apuseni, cât mai sus. De unde transmitem, deasupra de comuna Albac, cătunele „Izolați în România” sunt foarte aproape. Aducem oameni de departe cât mai aproape de scenă. Transformăm pacea de fiecare zi în sărbătoare. Umplem o scenă cu oameni care se văd doar la televizor, cu muzica vieții simple de la munte. E doar o zi cu scenă plină… noi vom pleca și cătunele, oamenii lor vor rămâne în aceeași pace. Dar rămâne bucuria că două lumi îndepărtate s-au apropiat… Și mai e și bucuria Văii Arieșului, a moților din Alba, pentru că scena de duminică e a lor! Să fie vreme bună și poteci pline, ce duc la scenă!”, adaugă Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje „Izolaţi în România”.

 

Timp de două ore și jumătate, telespectatorii se vor bucura ascultându-i şi urmărindu-i pe Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Maria Coman, Ciprian Pop, Orchestra Ansamblului Profesionist Augustin Bena – Alba, tulnicăresele din Albac, Câmpeni, Avram Iancu, dansatorii din Sohodol și Sălciua, Grupul Vocal Mineresc Ţarina – Abrud, cu toţii prezenţi pe scena amenajată în Pleşeşti. Nu mai puţin de 50 de tulnice vor răsuna deodată pe Valea Arieşului Mare… să se-audă cât mai departe, în toată ţara.

 

Ca de fiecare dată, Sergiu-Vitalian Vaida va fi în legătură directă cu telespectatorii, oferindu-le posibilitatea de a trimite mesaje celor dragi. De data aceasta, doritorii vor putea dialoga cu moderatorul nu doar telefonic, ci şi scriindu-i pe Facebook sau chiar live video, via Skype sau Zoom.

 

O fereastră deschisă spre seninul din oameni şi spre duminica din sufletul lor. Asta se doreşte a fi emisiunea „Vine Cluju’ pe la noi” de la TVR 3, ce dă telespectatorilor posibilitatea să ofere dedicaţii muzicale şi mesaje celor dragi. De aproape 22 de ani, Sergiu-Vitalian Vaida aduce… Cluju’ pe la noi. Aproape 850 de ediții ale emisiunii pe care o găzduieşte din studioul TVR Cluj, dar şi din mijlocul comunităţilor de români din diferite zone ale ţării sau chiar ale lumii, au adus bucurie şi emoţie telespectatorilor Televiziunii Române. Cu punctualitate, cu multă muzică şi voie bună, dar şi cu un fin umor… ardelenesc, „Vine Cluju’ pe la noi” în fiecare duminică, de la 13.30, la TVR 3. ​

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.