”ROventura” ne invită, sâmbătă, de la ora 15:00, să continuăm poveștile de călătorie de unde le-am lăsat săptămâna trecută și ne poarte pașii prin fosta capitală a Maramureșului.

Sighetu Marmației, fosta capitală a Maramureșului istoric, se află în inima tuturor frumuseților din Nordul țării. Pe lângă tradiție și istorie locală, descoperim și povestea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, un loc pe care fiecare român ar trebui să-l vadă măcar o dată-n viață.

Așezare cu o prezență semnificativă în istoria României, aflată la granița de Nord a țării, dar chiar în inima Maramureșului istoric, Sighetu Marmației este un oraș plin de istorie și povești, căutat de turiști îndeosebi pentru apropierea de toate obiectvele importante ale regiunii, indiferent că vorbim despre mănăstiri, mocăniță, Cimitirul Vesel sau satele pitorești de pe văile atât de umblate ale Maramureșului istoric.

Unele dintre cele mai vechi și interesante muzee din țară se află aici; lăcașuri de cult și meșteri populari, expoziții fabuloase, precum și monumente istorice și-o atmosferă de vechi târg, absolut fermecătoare, toate, adunate, merită să pună Sighetu Marmației pe lista noastră de călătorii.

Casa Memorială Elie Wiesel, Palatul Cultural și Muzeul Satului Maramureșan își vor dezvălui povestea în ediția viitoare a emisiunii insă acum roventurienii ne vor prezenta un loc pe care orice român ar trebui să-l viziteze, măcar o dată-n viață. Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței sau… al durerii, cum a intrat în conștiința populară, este cel mai important obiectiv turistic din oraș și nu numai.

Dacă “cea mai mare victorie a Comunismului a fost crearea omului fără memorie”, cum spunea Ana Blandiana, fondatoarea muzeului de la Sighet, aici chiar experimentăm acum o resuscitare a memoriei colective.

Rolul muzeului este esențial atât în istorie, cât și în prezentul unei comunități care învață să trăiască din Turism. Și pentru că vrem să ne continuăm călătoria, bucurându-ne de ospitalitatea moroșenească, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, vom trece pragul unor gazde minunate care își răsfață oaspeții cu bucate alese.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, emisiune prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.