Un primar din Venezuela a început să marcheze cu simboluri de avertizare de culoare roșie casele persoanelor bolnave de COVID-19.

 

„Ne protejăm oamenii”, a spus Luis Duque, primarul din Sucre, Yaracuy, în timp ce prezenta marcajul cu un cerc roșu pe o hârtie albă. „Acest semn indică faptul că aici există un caz de Covid sau un suspect de Covid, astfel încât oamenii pot fi atenți”, a mai spus el într-un videoclip postat săptămâna aceasta pe o rețea socială.

 

Inițiativele lui Duque, membru al partidului socialist al președintelui Nicolas Maduro, i-a adus acuzații de discriminare din partea opoziției și l-a determinat pe procurorul șef Tarek Saab să deschidă o anchetă.

Miercuri, într-o postare pe Twitter, Saab a spus că măsurile luate sunt de „segregare” și a mai precizat că Duque a acționat fără să se consulte, adăugând că biroul său și biroul avocatului poporului au început să înlăture semnele.

Venezuela se confruntă cu o nouă explozie a numărului de îmbolnăviri, după un prim vârf înregistrat în august 2020. Marți, țara a anunțat 1.526 de cazuri noi și 15 decese. Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi, fiind al patrulea cel mai afectat stat.

Duque a spus că administrația sa îi va amenda pe cei care nu respectă carantina cu echivalentul a 9 dolari, adică salariul minim pe câteva luni din Venezuela hiperinflaționistă.

surse: digi24, el pitazo

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.