Forte Partners anunță obținerea certificării WELL Health-Safety Rating pentru U•Center 2, clădire de birouri pe care a inaugurat-o în septembrie 2023. Procesul de certificare a fost coordonat de departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România.

 

„Mediul de lucru sănătos reprezintă una dintre principalele cerințe ale persoanelor care lucrează în clădirile office, iar companiile chiriașe doresc să ofere această siguranță angajaților lor, în contextul unei creșteri semnificative a procentului celor care aleg să lucreze la birou într-o măsură mai mare decât de acasă”, a declarat Daniela Marinescu, asset manager în cadrul Forte Partners. „Pe parcursul întregului proces de dezvoltare al proiectelor noastre de birouri, punem în prim-plan bunăstarea angajaților companiilor chiriașe, iar certificarea WELL Health-Safety obținută de U•Center 2 atestă faptul că prioritizăm sănătatea și siguranța tuturor persoanelor care utilizează spațiile pe care le construim”, a adăugat Daniela Marinescu.

 

Certificarea WELL Health-Safety, construită conform standardulul WELL, abordează aspecte legate de siguranță și de sănătate în clădiri, în principal prin intermediul politicilor de operare și de gestionare și are aplicații dovedite pentru dezvoltatorii care doresc să planifice proactiv pentru viitor și să sprijine nevoile de sănătate și siguranță pe termen lung ale angajaților din clădiri.

 

Obținerea certificării WELL Health-Safety Rating pentru U•Center 2 subliniază angajamentul Forte Partners de a prioritiza sănătatea și siguranța ocupanților clădirii„, a declarat Tamara Dogariu, Consultant Senior în Sustenabilitate la Colliers România. „Această certificare se aliniază celor mai bune practici de sănătate și siguranță în clădirile de birouri. Ne bucurăm pentru că am contribuit la această realizare și rămânem dedicați să sprijinim in continuare Forte Partners în promovarea unor schimbări pozitive în industria imobiliară”, a adăugat Tamara Dogariu.

 

Echipa de consultanță ESG Strategic Advisory a Colliers, formată din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel și Access4You, și-a dezvoltat portofoliul de servicii dedicate angajamentelor privind factorii de mediu, social și guvernanța (ESG), oferind, de asemenea, consultanță în calcularea amprentei de carbon, proiecte de decarbonizare Net Zero Carbon, definirea strategiei ESG în mediul construit, evaluări și consultanță privind aplicarea Taxonomiei UE și audituri energetice. În cei 13 ani de activitate în acest sector de afaceri, echipa ESG Strategic Advisory Colliers a furnizat consultanță pentru certificare conform standardelor internaționale în domeniul durabilității pentru mai mult de 170 de proiecte în România, totalizând peste 5 milioane de metri pătrați.

 

Certificarea WELL Health-Safety a fost obținută de U•Center 2 în urma evaluării în funcție de 20 de criterii care au vizat cinci domenii: proceduri de curățenie și igienizare, programe de pregătire pentru situații de urgență, resurse pentru serviciile de sănătate, gestionarea calității aerului și a apei, implicarea și comunicarea cu părțile interesate. În plus față de certificarea WELL Health-Safety, Forte Partners vizează obținerea, în următoarele luni, a certificării WELL Core la nivel Platinum pentru U•Center 2, similară celei obținute pentru prima fază a proiectului, procedura fiind într-un stadiu avansat.

 

În conformitate cu politicile ESG ale Forte Partners și cu obiectivele aferente, compania se asigură că proiectele pe care le dezvoltă își îmbunătățesc constant eficiența energetică și amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă certificarea menționată mai sus, a făcut ca U•Center 2 să fie o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (Shell & Core), având în vedere alimentarea cu energie electrică din surse 100% regenerabile, achiziționarea de certificate de compensare a emisiilor de carbon pentru consumul său de gaz pe termen lung, precum și pentru că este foarte performantă din punct de vedere energetic. Clădirea încorporează multe alte îmbunătățiri, inclusiv reutilizarea apei de ploaie pentru irigații, prognoze meteorologice pentru o răcire mai performantă, control automatizat/reglare a iluminatului în funcție de lumina zilei și alte module BMS concepute special pentru a economisi energie. Acest lucru se adaugă la investițiile făcute în elemente biofilice în toată clădirea, care au dus la un mediu mai primitor și mai sănătos.

 

Despre U•Center 2

 

Forte Partners a anunțat, în septembrie 2023, finalizarea lucrărilor de construcție la U•Center 2, în suprafață totală închiriabilă de 35.000 de metri pătrați. Până acum, au fost semnate acorduri de închiriere pentru aproape 30.000 de metri pătrați de spații de birouri din U•Center 2, majoritatea către companii din domeniul IT & C cu prezență puternică  pe piața de profil, printre care se numără Glovo, Brinel, Eurowag, Cognyte.

 

Situat pe Calea Șerban Vodă, cu acces rapid la parcurile Tineretului și Carol, la mică distanță de stația de metrou Tineretului, la 10 minute de mers pe jos de stația de metrou Octavian Udriște și cu acces facil la mijloace de transport în comun de suprafață, proiectul office U•Center are o componentă de retail la parter și este dezvoltat conform strategiei Forte Partners de a oferi toate facilitățile și caracteristicile unui trai urban modern și confortabil, în clădiri sustenabile și eficiente energetic, cu acces ușor la mijloacele de transport în comun, magazine și alte facilități sociale.

 

Spațiile de retail de la parterul U•Center 2 sunt închiriate în totalitate. Auchan a inaugurat în luna octombrie 2023, într-un spațiu de 2.600 mp, un supermarket de mari dimensiuni. Tranzacția de închiriere a primit recent premiul CIJ la categoria „Best Retail Lease of the Year” în cadrul Galei CIJ Awards Romania 2023. Zona de retail din U•Center 2 a fost completată în noiembrie 2023 de lanțul de restaurante Manufaktura The Coffee Shop, care va deschide a opta sa locație, inclusiv o terasă în aer liber, în apropierea Parcului Tineretului.

 

Despre Forte Partners

 

Forte Partners, fondată în 2014 și deținută de frații Jabra, Geo Mărgescu și Stephen Burke, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 550 de milioane de euro, atât pe segmentul de birouri, cât și pe cel rezidențial.

 

În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirea Ștefan cel Mare, proiectul de birouri The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. Forte Partners a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte de birouri premium pentru creativii din centrul Bucureștiului – și U•Center Faza 1 și Faza 2. Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii. În octombrie 2021, ADNBA a primit cel mai mare premiu la Bienala Națională de Arhitectură 2021 pentru proiectul Millo Offices, o clădire de birouri dezvoltată de Forte Partners. Pentru mai multe informații despre Forte Partners, vizitați website-ul companiei sau pagina de LinkedIn.

 

Despre Colliers

 

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 66 de țări, cei 19.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru clienți. Timp de peste 29 de ani, echipa noastră experimentată de management a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproximativ 20%. Cu venituri anuale de 4,3 miliarde de dolari și active gestionate de 98 de miliarde de dolari, Colliers maximizează potențialul proprietăților și activelor imobiliare și accelerează succesul clienților, investitorilor și al angajaților. Pentru mai multe detalii despre Colliers accesați corporate.colliers.com, x @Colliers sau LinkedIn.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.