Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, acordeonistul Fernando Mihalache și invitații lor, contrabasistul Ionuţ Baranga şi percuţionistul Petru Ioan Riti, invită publicul bucureștean duminică, 14 mai, de la ora 19:00, la un concert care aduce pe scena Ateneului Român șansonetele celebre ale boemiei pariziene. Concertul face parte din Turneul Național Flautul Fermecat, ajuns la ediția a XII-a.

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache propun publicului un recital unic, în care flautul fermecat și acordeonul seducător vor crea în sălile de concert din România atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre, explicând prin muzică de ce toate drumurile duc la… Paris.

Acest proiect cred că o să aducă mai aproape spectatorii și îi va face curioși asupra repertoriului extrem de interesant, într-o asociere timbrală unică: flaut, acordeon, contrabas și percuție. (Fernando Mihalache)

Le temps des fleurs (Dalida), La Mamma (Aznavour), Les Champs-Elysées (Joe Dassin), La Foule (Edith Piaf), La valse à mille temps (Jacques Brel) și multe altele, precum și piesele pline de sentiment, vervă și umor ale compozitorilor Jean Marais, Luly, Debussy, Satie sau ale românilor Georges Boulanger, Vladimir Cosma, Johnny Răducanu și Dan Dediu, vor fi presărate cu versurile scrise și recitate pe scenă de Ion Bogdan Ștefănescu, totul într-un spectacol menit să ofere publicului nenumărate momente de delectare și elevație, într-o atmosferă seducătoare, ca pe malurile Senei.

În 10 ani de turnee am prezentat programe dintre cele mai inventive și inovative, cu asocieri artistice cum nu prea se obișnuiesc în stagiunile noastre, spărgând toate canoanele recitalurilor de muzică clasică. Și această ediție va aduce o noutate care va produce șoc, curiozitate și bună dispoziție, atât prin combinația instrumentală cu totul specială și nespeculată până acum – flaut și acordeon – cât și prin programul foarte atractiv”, a spus flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

La primele două concerte, alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache, pe scenă se vor afla contrabasistul Ionuţ Baranga şi percuţionistul Petru Ioan Riti.

După concertul din 14 mai de la Ateneul Român din București, în luna iunie Turneul Național Flautul Fermecat va ajunge la Deva, Brașov și Iași.

Biletele la concertul de la Ateneu se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii George Enescu și online pe www.fge.org.ro/calendar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.