Emoţii şi amintiri, momente din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, într-o ediţie de colecţie, cu Sava Negrean Brudaşcu, prima invitată a emisiunii, duminică, 25 septembrie, ora 13.00, la TVR 1

 

 

Una dintre emisiunile emblemă ale Televiziunii Române, de a cărei existenţă se leagă numele celor mai mari interpreţi ai muzicii populare româneşti, „Tezaur folcloric” împlineşte 40 de ani de la prima întâlnire cu publicul. Pe 25 septembrie, de la ora 13.00, Gheorghiţa Nicolae o are ca invitată în studioul TVR 1 pe îndrăgita interpretă a cântecului sălăjan, Sava Negrean Brudaşcu, prima care a călcat pragul acestei emisiuni şi a cărei carieră numără acum tot atâtea toamne.

 

Tezaure în „Tezaur folcloric”. Astfel ar putea fi prezentată, în câteva cuvinte, emisiunea aflată la ceas aniversar. În 1982, regretata Marioara Murărescu se prezenta cu emoţie în faţa telespectatorilor, cu o producţie nouă, al cărei generic ajuns inconfundabil era semnat de maestrul taragotului, Dumitru Fărcaş. Formatul emisiunii presupunea ca vedeta invitată să recomande o tânără speranţă, un interpret talentat şi de viitor în folclorul românesc. La vremea aceea, Dumitru Fărcaş, deja celebru, o propunea pe tânăra Sava Negrean drept o voce deosebită a Ardealului. Timpul a dovedit că avea dreptate.

 

La 40 de ani distanţă, Gheorghiţa Nicolae, gazda „Tezaurului folcloric” de astăzi, îi oferă invitatei sale ocazia de a-şi aminti, nu fără emoţie, momentele debutului său în televiziune. Revedem şi noi, în ediţia aniversară de duminică, imagini din Arhiva de Aur a TVR, de la prima ediţie a celei mai vechi emisiuni de folclor din România.

 

„Moştenirea mea este puternică. Ea înseamnă credinţa în Dumnezeu şi cei şapte ani de acasă, cea mai puternică facultate din viaţă. Eu nu cânt doar ca să cânt, eu dau sens cântecului, fiindcă pentru mine înseamnă Destin şi mă simt suflet din sufletul neamului meu şi-i cânt bucuria şi amarul!”, este crezul pe care ni-l mărturiseşte Sava Negrean Brudaşcu şi căruia îi e fidelă dintotdeauna.

 

Nostalgie, poveşti şi amintiri, dar şi bucuria revederii, cântec românesc şi atmosferă aniversară, într-o ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, cu Gheorghiţa Nicolae şi Sava Negrean Brudaşcu. De văzut în tihnă duminică, 25 septembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.