Startup-ul românesc Qoobiss a furnizat tehnologia pentru verificarea identității prin selfie, oferite de firma de creditare online Credius, pentru a putea asigura cel mai rapid proces de creditare de pe piața din România.

 

Astfel, soluția de Know-Your-Customer (KYC), complet automatizată, creată de startup-ul Qoobiss special pentru actele de identitate românești, a ajutat Credius să reducă semnificativ timpul de verificare a identității utilizatorilor la mai puțin de 3 secunde, autentificarea realizându-se rapid, cu ajutorul unui selfie simplu prin tehnologia de analiză biometrică “liveness”.

 

“Prin acest parteneriat cu Qoobiss, timpul necesar completării cererii online pentru un credit online complet automatizat oferit de Credius a fost redus semnificativ, la mai puțin de 30 de secunde, iar timpul petrecut de utilizatori procesul de verificare a identității a scăzut de la minim 5 minute pentru verificarea video, la 3-5 secunde necesare pentru a face poza actului de identitate și poză selfie. Astfel, analiza biometrică a datelor a îmbunătățit considerabil calitatea procesului de înregistrare a clienților noștri, iar siguranța procedurii de verificare a fost mult optimizată, fiind foarte bine primit de utilizatori.”, a explicat Andrei Buzgan, CEO-ul Credius.

 

“Cu ajutorul soluției Qoobiss, Credius verifică automat datele de identificare ale clienților într-un mod mult mai simplu și mai eficient, prin fotografia de tip selfie, atunci când este creat un nou cont online. Software-ul nostru scanează documentul, extrage datele clienților, efectuează o verificare instantanee a identității utilizatorului și validează actul de identitate, păstrând confidențialitatea completă a datelor.“, a declarat Alexandru Rizea, CTO-ul Qoobiss.

 

Qoobiss permite companiilor să verifice identitatea clienților lor într-un mod mult mai eficient, printr-un proces automatizat și 100% digital. Astfel, automatizarea procesului de KYC susținut de Qoobiss a ajutat Credius să asigure un proces simplu și rapid de înrolare la distanță prin selfie și să eficientizeze procesul de oferire a creditelor în cateva minute de la inițierea procesului. Conform experților companiei, verificarea automată a identității prin soluția Qoobiss este mult mai sigură decât cea de prin identificare video la distanță, reducând, de asemenea, semnificativ posibilitatea fraudelor și a erorilor de procesare.

 

Soluția KYC creată de Qoobiss este concepută pentru a fi ușor scalabilă pentru un număr mare de utilizatori, rapid de implementat și 100% online. Procesul de verificare a identității oferit de Qoobiss este automat și construit pentru a eficientiza procesul de înrolarea noilor clienți, cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, controlate de inteligența artificială.

 

 

Despre Qoobiss

 

Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss a lansat prima soluție Know-Your-Customer (KYC) complet automatizată pentru buletinele din România, care permite companiilor să verifice identitatea clienților lor într-un mod mult mai eficient, fără a fi necesară intervenția umană.

 

Qoobiss oferă soluții de verificare a identității digitale, personalizate pentru o gamă largă de industrii precum: servicii financiare, telecom, servicii medicale, blockchain, e-commerce etc. Astfel, soluțiile Qoobiss asigură respectarea obligațiilor diferite de reglementare prin servicii de verificare automatizată a clienților și protejează companiile împotriva fraudelor.

 

Despre Credius

 

Credius este o institutie financiara nebancara ce oferă soluții de creditare optime, dedicate persoanelor fizice.

 

Parte a grupului de investiții american NEW CENTURY HOLDINGS, prezent în România din 1994, Credius aduce pe piața locală valorile care asigură întotdeauna funcționarea la cele mai înalte standarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.