Emmanuel Macron

Al doilea val este aici. Serviciile noastre de resuscitare sunt sub presiune. Fără mobilizare colectivă, vor fi saturate rapid.Unii ne-au spus: ′′ Nu sunt îngrijorat, nu-mi luați libertatea Am dreptul să fiu contaminat „. Nu e adevărat. În fața acestei epidemii, suntem legați unii de alții.

Nu o opri acum riscă ca mâine să nu mai fie locuri unde să trateze alte boli.Astăzi, unul dintre principalii vectori ai virusului rămâne sfera privată: toate aceste momente de convivialitate sunt, cu siguranță, momente de relaxare. Trebuie să reducem aceste contacte.→ O stare de asediu de la 21 până la 6 pm va fi stabilită începând de vineri la miezul nopții în Île-de-Franța și în 8 metropola unde virusul circulă activ (Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marsilia, Montpellier, Rouen, Saint-Étienne și Toulouse) Nu-mi pasă de tine. Această limitare de călătorie se va baza pe bun simț: nu îi privește pe cei cu motive profesionale sau medicale. Orice încălcare va fi pedepsită cu amendă de 135→ Pentru a reduce presiunea colectivă și traficul, telework-ul este încurajat.→ Să limităm grupurile private la maxim 6 persoane indiferent dacă este vorba de prieteni la cină, zi de naștere sau restaurant.→ Purtarea maștii este recomandată peste tot și tot timpul, inclusiv în sfera privată.Mulți sunt afectați de criză: vreau să le spun că statul va fi acolo pentru a-i însoți.→

Mă gândesc în special la industria ospitalității, cafenele, restaurante, turism, eveniment, cultură și sport. Șomaj parțial, fond de solidaritate, împrumuturi garantate: aceste măsuri de urgență vor fi prelungite și consolidate.→ Pentru că cele mai precare sunt și cele mai expuse, ajutorul excepțional de 150 euro plus 100 euro copilul va fi plătit destinatarilor RSA și APL.Suntem o națiune de cetățeni care susțin. Nu putem trece prin asta decât dacă fiecare își joacă rolul. Am nevoie de fiecare dintre voi. Avem nevoie unul de altul. Și vom trece prin asta împreună.

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat Emmanuel Macron.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat şeful statului francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.