”ROventura” se reîntoarce, sâmbătă, de la ora 15:00, în ținutul de la poalele Călimanilor, pentru o revedere în peisajul mirific al toamnei, într-una dintre cele mai frumoase zone destinate ecoturismului din țara noastră. George Mihai și Andreea Străvoiu vor închide sezonul de Caiac & ATV în Călimani, cu una dintre cele mai spectaculoase excursii off-road de până acum, dar ne invită să ne bucurăm și de gustul preparatelor tradiționale unice, din Bucovina.

Plimbarea prin satele bucovinene din bazinul Dornelor e un spectacol în sine. De-a stânga și de-a dreapta ni se aștern sub priviri imagini cât n-am putea cuprinde într-o mie de cuvinte,  iar ziua, in miez de toamnă, e o adevărată încântare. Un prim popas, la Mănăstire, ne readuce cu gândul la  amintirile ultimelor vizite pe care i le-au făcut roventurienii lui Tibi la Neagra Șarului. Tărâmul acesta, în care sălbăticia naturii stăpânește, încă a fost binecuvântat și cu oameni care să-i facă cinste, iar Tibi este cu siguranță unul dintre ei.

O plimbare cu caiacul ne permite să admirăm, în ochiul acesta de apă, cum se oglindesc deopotrivă crestele semețe ale Călimanilor. Urmează apoi un popas binemeritat, pentru odihnă, dar și pentru o porție de brânzeturi proaspete, sau maturate, cunoscute și foarte apreciate în întreaga țară. Șvaițerul de Dorna e locomotiva deliciiilor bucovinene, poate chiar printre cele mai apreciate produse tradiționale atestate din întreaga țară iar produsele micilor fermieri ajung pe mesele localnicilor din Țara Dornelor, dar și pe cele ale turiștilor care ajung în zonă.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Sursa foto: BLC Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.