Vaccinare, guvernare și autoevaluare. Toate acestea au fost subiectele abordate cu lejeritate de Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, în dialogul de la Insider Politic avut cu jurnalistul Sebastian Zachmann. Europarlamentarul a mărturisit că abia așteaptă vaccinarea și că nu are o problemă să se vacineze cu serul care a creat atâtea dezbateri în întreaga Europă. “Joi mă vaccinez cu vaccinul care o să-mi fie repartizat. Dacă îmi pică Astra Zeneca, mă vaccinez fără niciun fel de problemă. Fratele meu și cumnata mea s-au vaccinat cu Astra Zeneca și nu au avut niciun fel de reacții adverse. Sunt 3 lucruri la care România stă grozav: la inteligență stăm fantastic, la internet, unde viteza este incredibilă, și la vaccinare.”

Rareș Bogdan a fost ferm și în legătură cu un subiect delicat, care împarte societatea românească în două. “Nu suntem de acord cu înfierea de copii de către cuplurile minorităților sexuale. E o chestiune care schimbă lumea și cu asta nu pot fi de acord.””

Când vine vorba despre scena politică, lupte de partid si susținerea Guvernului, reprezentatul PNL la Bruxelles are o pozitie clară.  “M-am simțit dat deoparte după alegerile europarlamentare. Dacă vă uitați pe pagina partidului, nu o să vedeți nicio poză cu Rareș Bogdan în doi ani de zile. Unii, când văd un personaj cunoscut, volubil, care comunică relativ ușor, care are o anumită simpatie publică, apare în încrederea populației, unii poate devin invidioși sau se tem. Ludovic Orban trebuie să înțeleagă că trebuie să fie mai puțin autocratic, adică să împartă puterea. Deocamdată, Ludovic Orban are prima șansă la șefia PNL. Dar asta nu înseamnă că nu se poate construi o alternativă. Pot candida Florin Câțu, Emil Boc, Ilie Bolojan”, i-a spus politicianul lui Sebastian Zachmann în emisiunea difuzată duminică, de la ora 11.00, la Prima TV.

Din discuția de la Insider politic nu au lipsit nici teme precum autoevaluarea sau candidatura la prezidențiale.” La alegerile europarlamentare, dacă nu erau Rareș Bogdan, nu știu dacă ați auzit de el, și Klaus Iohannis, PNL lua 20%. Tandemul Rareș Bogdan – Klaus Iohannis a adus 8% și PNL nu ar trebui să uite asta niciodată. Am văzut că sunt lideri în coaliție care își închipuie că PNL nu va avea candidat la prezidențiale și se va preda. Eu nu susțin decât un penelist. Vom avea cu siguranță candidat!”, i-a spus Rareș Bogdan lui Sebastian Zachmann. Europarlamentarul PNL este foarte tranșant și când vine vorba de Guvernul Câțu și susținerea acestuia în partid. “Niciodată nu ne vom da jos premierul!”

Și despre presupusa candidatura la șefia PNL Rareș Bogdan a vorbit deschis. “Nu m-am gândit încă, dar nu cred. Cred că voi susține o echipă. E greu de la Bruxelles să conduci un partid. Voi susține o echipă care să înțeleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta PNȚ, că PNL trebuie să rămână un partid de minim 25% – 30%”, a spus politicianul la Insider Politic de la Prima TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.