Din momentul în care a primit de la președintele Iohannis mandatul de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv: să formeze cât mai repede un guvern cu puteri depline care să limiteze extinderea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din Planul Național de Redresare.

Am propus PNL și UDMR să refacem coaliția plecând de la un program de măsuri concrete pentru a scoate România din criză. Din păcate, PNL a decis astăzi să oprească orice discuție cu premierul desemnat de președintele Iohannis. PNL fuge de responsabilitate și prelungește criza politică într-un moment în care România trece prin cea mai gravă criză sanitară și are nevoie de un guvern cu puteri depline.

USR a primit mandatul de a forma un Guvern și până la începutul săptămânii viitoare vom veni cu o lista de miniștri și un program de guvernare care răspunde atât nevoilor actuale urgente, cât și asigură implementarea reformelor de care România are atât de mare nevoie, reforme blocate de PNL și PSD.

Facem un apel la PNL să nu mai fugă de responsabilitate. Așteptam în continuare că PNL să își asume responsabilitatea unei negocieri pentru a găsi soluții împreună.

Dacian Cioloș: “Din momentul în care a făcut o propunere de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv: să formeze cât mai repede un guvern cu puteri depline, care să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.

În acest sens, am propus PNL și UDMR să refacem coaliția pornind de la un program pe care l-am propus cu soluții concrete.

Din păcate, am constatat și astăzi că PNL refuză, deocamdată, o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis și nu pot să fac decât, în continuare, un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluția.

Declarațiile integrale ale lui Dacian Cioloș aici.

USR se va întruni duminică după-amiază în cadrul unei ședințe a Comitetului Politic, în care va fi discutat și programul de guvernare și lista de miniștri.

Până duminică, PNL poate arăta că e interesat să pună capăt crizei politice declanșate de Florin Cîțu și să vină la discuții.

Decizia aparține PNL. Rezolvăm criza politică prin refacerea coaliției, ne asumăm să trecem România de iarna grea și să implementăm reformele din PNRR, ori criza politică declanșată de Florin Cîțu este prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.