Vești bune pentru sertarul cu idei de filme scurte! Până pe 12 septembrie, proiectele de scurtmetraj de animație au șansa de a intra în pre-producție. Creatorii lor – regizori și producători de film de animație din România și Republica Moldova – sunt invitați să se înscrie până atunci la cea de-a 4-a ediție Pitch, please!. Devenit deja o tradiție a Festivalului Internațional de Film de Animație, concursul de proiecte le oferă creatorilor șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist, dar și ocazia de a parcurge pașii importanți în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Drumul unui scurtmetraj de animație din faza de idee și până la proiecția lui pe marele ecran reprezintă o adevărată provocare pentru creatorii din domeniu. În dezvoltarea unei producții de gen, atragerea partenerilor reprezintă una dintre cele mai mari importante etape. La cea de-a 17-a ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest își continuă misiunea de a susține și încuraja producția autohtonă de film de animație, oferind creatorilor din domeniu instrumentele necesare dezvoltării proiectelor de gen.

Până pe 12 septembrie, creatorii de film de animație sunt invitați să se înscrie la sesiunea de pitching, trimițând organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!” la pitch@animest.ro.

Vor fi considerate eligibile doar aplicațiile care vor include următoarele documente, atașate în limba engleză:
– sinopsisul proiectului
– propuneri de artwork și character design, opțional storyboard
– CV-ul aplicantului / aplicanților
– showreel-ul sau portofoliul regizorului

Înainte de marea întâlnire cu juriul, reprezentanții proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Dan Panaitescu și Cristian Pascariu, cei doi traineri ai ediției, vor oferi mentorat și consultanță participanților, sprijinindu-i în vederea susținerii prezentării, din punct de vedere al scenariului și al dezvoltării creative și tehnice a proiectului.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar toți participanții selectați vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 17-a ediții Animest (7-16 octombrie 2022). O condiție importantă de participare este disponibilitatea regizorilor și a producătorilor în perioada 11-15 octombrie, perioada în care va avea loc pregătirea proiectelor și prezentarea lor în fața juriului.

Toate proiectele selectate în etapa finală vor primi feedback și recomandări din partea celor trei membri ai juriului, pe care creatorii filmelor îi vor întâlni la pitch, pe 15 octombrie. Proiectul câștigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la CEE Animation Forum 2023 – evenimentul internațional la care participă anual cele mai importante nume din industria filmului animat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.