Reconversia profesionala a fost motorul de crestere in 2020 pentru Scoala Rottaru, care ofera cursuri de calificare acreditate. Astfel, la finalul anului, aceasta a inregistrat o cifra de afaceri de 80.000 de euro, o crestere cu 20% fata de anul 2019, anul de debut al businessului condus de Mihaela Rotaru.

Peste 1.000 de elevi s-au inscris si au absolvit cursurile Scolii Rottaru in 2020, cu o crestere cu 45% fata de 2019. 35% dintre acestia au obtinut in urma absolvirii scolii dreptul de practica in domeniul cosmetica, 30% in make-up, 40% in masaj. 20% dintre cursanti au optat pentru cursuri de perfectionare sau de dezvoltare personala, cum ar fi self make-up, stilism sau design interior.

Un segment important de noi cursanti anul acesta, aproximativ 60%, este reprezentat de persoane cu varsta intre 30 – 45 de ani, care au precizat la inscriere ca urmaresc reconversia profesionala, sa deschida un business in domeniu sau sa obtina un venit suplimentar pe langa cel de baza.

Dupa iesirea din lockdown, datele oficiale aratau ca un milion de romani si-au pierdut locul de munca, la care se adauga romanii care au ramas fara job in strainatate. Contextul a fost unul care a dirijat practic spre reconversie profesionala, astfel incat, in a doua parte a anului, peste 60% dintre cursanti vizau tocmai acest lucru. De altfel, cei mai multi s-au interesat inca de la inscriere de serviciul nostru gratuit de consiliere in gasirea unui loc de munca. Scoala noastra s-a focusat pe acest aspect mai ales in contextul fragil al lui 2020, pastrand parteneriate cu saloane, magazine, sali de sport si nu numai pentru a facilita angajarea absolventilor, a explicat Mihaela Rotaru, fondator si trainer al Scolii Rottaru.

2021: crestere de 50% a cifrei de afaceri

Tendinta de orientare catre reconversie sau de suplimentare a veniturilor printr-o noua calificare se va mentine si in 2021, pe fondul unui context socio-economic inca imprevizibil. Astfel, pentru anul acesta, Mihaela Rotaru isi propune sa mareasca portofoliul actual de 9 cursuri acreditate si 5 workshopuri de perfectionare, lansand cursurile de design interior, la inceputul anului, iar spre finalul primului trimestru alte trei noi cursuri: decorator floral, specializare foto, respectiv video.

Estimam ca anul acesta sa avem in total peste 1.500 – 2.000 cursanti, iar cifra de afaceri sa creasca cu 50% fata de anul 2020, avand in vedere nevoia acuta de cursuri de calificare acreditate, care sa permita absolventilor sa-si gaseasca un loc de munca, in tara sau in strainatate, imediat ce-si primesc diplomele. Punem accent pe cunostinte teoretice, dar si practice in egala masura astfel incat absolventii nostri sa faca fata exginetelor de pe piata muncii, chiar de la primul job, a precizat Mihaela Rotaru.

Mihaela Rotaru are o experienta de 10 ani in domeniul frumusetii, fiind make-up artist si trainer. In 2012 a deschis propriul studio de make-up, unde oferea consultanta, apoi a devenit trainer acreditat. La finalul anului 2018 a pus bazele propriei scoli, iar primii cursanti s-au inscris in ianuarie 2019. Investitia initiala a fost de 45.000 de euro, iar echipa sa este formata din 12 traineri si colaboratori permanenti.

Scoala Rottaru ofera cursuri de make-up, manichiura, cosmetica, masaj, design interior, dar si ateliere de tip hobby sau perfectionare. Acestea au preturi cuprinse intre 600 si 3.600 de lei, cu o durata de pana la 3 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.