Metabeta, prima platforma data-driven din Europa Centrala si de Est pentru gestionarea investitiilor in startup-uri, a primit o runda seed de finantare in valoare totala de 500.000 de euro. Runda de investitie a fost condusa de Neogen Capital si completata de alti 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta intr-un marketplace pentru investitori si startup-uri, bazat pe machine learning, devenind una dintre putinele solutii de acest fel la nivel european.

Fondata de Marius Ursache si Vlad Bodi in 2019, Metabeta schimba paradigma in care startup-urile si investitorii colaboreaza. Spre deosebire de solutiile traditionale pe care fondurile de investitie la folosesc in mod obisnuit (CRM, Excel-uri), Metabeta proceseaza si ofera in timp real date complexe de performanta ale startup-urilor din platforma, astfel incat fondatorii isi eficientizeaza efortul si procesul de strangere de capital, iar investitorii reduc timpul de analiza si riscurile investitiei.

Metabeta foloseste un sistem hibrid de inteligenta, prin integrarea de date complexe, dar si prin analiza realizata de catre o echipa de specialisti, pentru a evalua si selecta cat mai bine startup-urile aflate intr-o etapa incipienta de dezvoltare ce ajung parte sa fie parte din platforma.

„In prezent, multe dintre deciziile de investitii sunt bazate mai degraba pe intuitie si mai putin pe criterii de performanta si metrici bine ancorati in business. In acelasi timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant si dureaza cel putin 8 luni. In acest context, prin tehnologia folosita, Metabeta inoveaza felul in care sunt procesate date foarte complexe de business, reducand astfel timpul de analiza al investitorilor si eliminand biasurile care ar putea sa intervina in procesul de investitie. Prin finantarea primita, vom accelera dezvoltarea  produsului si vom deveni prima platforma din CEE care va putea oferi o solutie data-driven de tip marketplace pentru investitori si startup-uri”, a explicat Marius Ursache, Co-fondator si CEO Metabeta.

Metabeta ajuta startup-urile sa isi creeze un profil detaliat si sa prezinte toate datele relevante de business in fata investitorilor. Cu ajutorul tehnologiei folosite, investitorii (business angels, fonduri de investitii, acceleratoare) pot sa gestioneze mult mai eficient oportunitatile de investitii, sa le evalueze pe baza unor date obiective, disponibile in timp real, si sa ia astfel decizii mai informate.

 

Capitalul primit va fi folosit pentru dezvoltarea Metabeta intr-un marketplace, unde potentiali investitori vor avea acces la o selectie de startup-uri recomandate in care pot investi, avand la dispozitie informatii complete despre acestea, precum si un sistem de scoring & matching si date in timp real despre posibilitatile cele mai bune de investitie din toata Europa Centrala si de Est.

In prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri si investitori), o echipa de 11 persoane si un istoric solid de participare la mai multe acceleratoare locale si internationale (Advancing AI by Google & Techcelerator, Startup Wise Guys sau DMS Accelerator).

Ambii co-fondatori au experienta internationala si au avut exituri de succes. Marius Ursache (co-fondator si Chief Executive Officer) a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime si preda la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Singularity University si Techstars. Vlad Bodi (co-fondator si Chief Product Officer) a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy si a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latina.

In urma investitiei primite, Neogen Capital detine 12% din actiunile Metabeta, iar cei 15 business angels impart 8% dintre actiunile startup-ului. Actionarii majoritari Metabeta raman co-fondatorii Marius Ursache (57,2%) si Vlad Bodi (22,8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.