Programul Național Cantus Mundi invită publicul la Meet the Beat – recitalul extraordinar al copiilor și adolescenților de la Secția de percuție a programului, coordonată de cunoscutul muzician Zoli Toth.

Evenimentul va avea loc marți, 30 mai 2023, de la ora 19:00, și se va desfășura la Sala Gloria, din Strada Bucovina 6, Sector 3, București.

 

Recitalul va fi susținut de Ansamblul de percuție Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth și Ansamblul de percuție Good Vibes, coordonat de prof. asociat Bogdan Pop. Repertoriul „Meet the Beat” va include lucrări semnate de J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Bartok, G. Dinicu, M. Jackson, Ed Sheridan, R. Nițu, Z. Toth și alții.

 

Accesul la spectacol este gratuit, cu rezervare pe platforma online Bilete.ro (https://s9.ro/1sd3).

 

„Vă invit la o demonstrație de eleganță și energie fabuloasă, avându-i ca protagoniști pe viitorii percuționiști ai țării. Repertoriul ales pentru 30 mai va deschide apetitul pentru muzica de percuție, atât celor mici, cât și celor maturi. Trecerea de la bătut la cântat la tobe se face în ani mulți de muncă, iar acești tineri stăpânesc deja foarte bine aceste finețuri.”, a spus Zoli Toth, coordonatorul Ansamblurilor de percuție Cantus Mundi.

 

Zoli Toth este un artist conceptual, de avangardă, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante și respectate proiecte fusion din România. Deținătorul în 2005 a celei mai bune poziționări până în prezent a României la Eurovision, muzicianul este bine cunoscut atât pentru experiența sa în zona muzicii pop, ca fondator al trupei SISTEM și creator al Zoli Toth Project, cât și ca solist de muzică clasică sau electronică. În anul 2021, Zoli a lansat albumul-concept Better Together, primul său album solo, un proiect unic în muzica românească, în care vibrafonul este instrumentul principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuție și materiale reciclate. Zoli Toth este singurul artist român care a cântat de două ori la Expoziția Mondială de la Dubai – cel mai mare eveniment cultural internațional din lume, la care au participat 190 de țări. Totodată, Zoli Toth este un eco-activist recunoscut ca fiind cel mai titrat artist român în domeniul educației ecologice și implicării sociale din România. Promovează și participă regulat la cauze sociale și proiecte educaționale, acțiuni de voluntariat și responsabilizare dedicate protecției mediului și de dezvoltare durabilă și încurajează asumat abordarea unui stil de viață sănătos. În anul 2018, Zoli Toth s-a alăturat Programului Național Cantus Mundi, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți formatori ai programului.

Ansamblul de percuție Young Beats este un proiect dezvoltat în cadrul Secției de percuție a Programului Național Cantus Mundi. Formată din 10 membri, sub coordonarea lui Zoli Toth, Young Beats este cea mai tânără trupă de percuție din România, cu o vârstă medie a componenților de numai 13 ani. Încă din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale României: Cantus Mundi București Fest, Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Ateneul Român. Young Beats și Zoli Toth au participat alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la cele 4 reprezentații cu public ale evenimentului „Ave Maria”, dar și la Filarmonica din Brașov sau pe scena Teatrului Național din Bucuresti. Din 2021 se regăsesc alături de Corul Madrigal pe albumul discografic „Ave Maria”,  iar de curând au început imprimările pentru primul material discografic al grupului. În luna octombrie 2021, au fost invitați să susțină un concert alături de Zoli Toth în cadrul evenimentului de deschidere a Pavilionului României de la Expoziția Mondială de la Dubai.

Ansamblul de percuție Good Vibes a luat naștere în anul 2019 în cadrul Programului Național Cantus Mundi și include copii din București pasionați de muzică și percuție. Sub coordonarea lui Bogdan Pop – Principal Timpani la Filarmonica „George Enescu” și formator Cantus Mundi, „Good Vibes” abordează un repertoriu adresat publicului larg, care cuprinde și elemente de mișcare scenică. Prima reprezentanție cu public a ansamblului a avut loc în 2019, pe scena Ateneului Român, alături de Young Beats și corurile Cantus Mundi, urmată de mai multe apariții pe scenă sau la televiziune.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 11 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.