La începutul acestei săptămâni, președintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru și i-a încredințat mandatul să formeze un nou guvern. Imediat după nominalizare, USR a propus PNL și UDMR să formeze cât mai repede un guvern care să limiteze pandemia, să reducă facturile la energie și să pună în aplicare reformele din PNRR. Din păcate, PNL a respins această propunere și a ales să fugă de răspundere.

În acest context, am decis să mergem în Parlament cu o propunere de guvern și un program de guvernare USR.

Comitetul Politic al USR a validat lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare. 

Lista de miniștri și programul de guvernare pot fi consultate aici

USR este singurul partid care și-a asumat responsabilitatea guvernării și a venit cu un plan concret de soluții și măsuri pentru combaterea pandemiei, abordarea creșterii prețurilor la energie și pentru punerea în aplicare a reformelor din PNRR.

În plin val patru al pandemiei de COVID-19, România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline și acesta a fost obiectivul nostru, exprimat clar din momentul negocierilor pentru formarea noului executiv.  

În următoarele zile, avem nevoie de susținerea voastră. Luni, USR va depune în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare în Parlament. Marți, cel mai probabil, vor avea loc audierile miniștrilor desemnați. Miercuri ar avea loc votul final pe guvernul USR. 

Sperăm ca, în ultimul ceas, toate partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate și să nu mai prelungească actuala criza politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.