Libris lanseaza a patra editie a proiectului CarteTeca, concursul prin care unitatile de invatamant din toata tara pot castiga carti pentru biblioteca proprie. Fondul de carte alocat actualei editii este in valoare de 250.000 de lei, prin care vor fi dotate 50 de biblioteci. Aplicatiile se pot depune pana pe 31 octombrie, iar noutatea acestei editii vine din faptul ca 5 dintre premii vor fi acordate pe baza votului publicului.

 

Inscrierile proiectelor pentru editia a 4-a a proiectului CarteTeca au loc in perioada 17 octombrie – 31 octombrie 2021. Voturile se pot acorda pana pe 8 noiembrie.

 

CarteTeca este un proiect initiat de Libris, si implementat cu sprijinul Salvati Copiii, care vizeaza dotarea bibliotecilor unitatilor de invatamant cu titluri actuale, care sa atraga spre lectura copiii, indiferent de varsta. Proiectul este destinat atat scolilor care dispun deja de o biblioteca, unde se va intineri stocul de carte cu volume atractive si actuale, cat si celor care nu dispun de o biblioteca functionala, insa aplicantii demonstreaza ca exista interes pentru lectura.

 

In primele 3 editii, in cadrul proiectului CarteTeca au fost dotate 149 de biblioteci scolare, in care au ajuns 14.773 carti in valoare totala de 378.000 lei.

 

Consideram ca orice investitie in cultura trebuie sa se intoarca in educatie si acesta este motivul pentru care o parte din profitul nostru este alocat proiectului CarteTeca. Cartile reprezinta una dintre cele mai importante legaturi ale copiilor cu educatia, deschid calea catre cunoastere, iar la nivelul intregii tari stim ca exista o multime de cadre didactice, si nu numai, care inspira si aduc mai aproape copiii de lectura. Acestea merita recunoasterea eforturilor depuse, precum si un sprijin activ prin oferirea mijloacelor necesare pentru a sustine educatia cu ajutorul cartilor, a precizat Laura Teposu, CEO Libris.

 

Inscrierea in concurs poate fi facuta de un cadru didactic, de personalul auxiliar (didactic si nedidactic) sau de un reprezentant al Asociatiei de Parinti. In evaluarea aplicatiilor se va tine cont de numarul de elevi inscrisi in unitatea de invatamant beneficiara, de fondul de carte prezent al bibliotecii, de frecventa si volumul cu care se imprumuta carti. De asemenea, un punct important in evaluarea aplicatiilor il reprezinta planul de activitati prin care este incurajata si stimulata lectura.

 

Cartile vor fi alese de catre reprezentantii unitatilor de invatamant castigatoare, potrivit nevoilor specifice, si vor fi alocate catre 50 de biblioteci scolare castigatoare, astfel:

 

–    5 premii a cate 10.000 de lei fiecare, acordate in functie de Votul Publicului

–       45 de premii in valoare totala de 200.000 de lei, repartizare astfel:

  • 8 premii in valoare de 10.000 Lei
  • 9 premii in valoare de 5.000 Lei
  • 3 premii in valoare de 4.000 Lei
  • 9 premii in valoare de 3.000 Lei
  • 8 premii in valoare de 2.500 Lei
  • 8 premii in valoare de 2.000 Lei

 

Bugetul proiectului CarteTeca din acest an este sustinut din fonduri provenite din trei surse: fonduri asigurate din profitul Libris, fonduri din donatiile clientilor de pe Libris.ro in cadrul proiectului cu Salvati Copiii, si donatie a companiei brasovene Qualis.

 

”Accesul la educatie inseamna si posibilitatea, pentru fiecare copil, de a putea citi carti  care sa-l pasioneze, sa ii deschida mintea si prin asta sa beneficieze de puterea cunoasterii. Cartea nu ar trebui sa fie un privilegiu, ea este parte din dreptul egal la educatie. Ne bucuram sa fim parte din acest proiect” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

 

Responsabilitatea apropierii noilor generatii de carte ne apartine tuturor, ca societate, si cred ca este datoria fiecaruia dintre actorii din piata de carte sa deschida calea pentru a sustine educatia prin lectura. Este si unul dintre motivele pentru care in editia din acest an am decis sa implicam si publicul, dar si sa invitam alte companii sa se alature demersului nostru. Qualis a dat curs invitatiei ca sustinator al CarteTeca si astfel putem oferi premii mai consistente, care se traduc intr-un numar mai mare de volume acordate celor 50 de institutii  castigatoare –a precizat Laura Teposu.

 

Votul publicului va putea fi exprimat online, pe pagina dedicata concursului, in perioada 1-8 noiembrie. Lista completa a donatiilor si a beneficiarilor proiectului CarteTeca 2022 va fi publicata pe 15 noiembrie 2022. Mai multe detalii, alaturi de formularul de inscriere, sunt disponibile pe https://www.libris.ro/lp/carteteca.

 

 

Despre LIBRIS

Afacere 100% romaneasca, Libris a intrat pe piata de carte in 1991, cu libraria St. O. Iosif din Brasov. In 2009, apare Libris.ro care, in 13 ani de existenta in online, a devenit nume de referinta pe segmentul de librarii, livrand comenzi catre 1,6 milioane de clienti din intreaga lume.

 

In toti acesti ani, Libris si-a asumat activ un rol de sustinator al lecturii si a derulat campanii numeroase in acest sens. Din 2019, Libris a demarat proiectul CarteTeca, prin care isi propune ca in 5 ani sa ajunga in peste 350 de unitati de invatamant, cu donatii de volume actuale, care sa-i atraga pe copii si adolescenti catre lectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.