LibFest, prima ediție hibrid: top cărți vândute
Radu Paraschivescu, Petronela Rotar și Cristian Tudor Popescu, cel mai bine vânduți autori români

 

„Acolo unde cântă racii”- Delia Owens, „O vară italiană” – Rebecca Serle sau „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” de Radu Paraschivescu, alături de cărți de dezvoltare personală precum „Ghid de supraviețuire mentală: De la criza globală la criza personală” sau „Metoda Wim Hof: Activează-ți întregul potențial uman” s-au numărat printre cele mai vândute titluri la LibFest, Târg de cArte și Experiențe Culturale, care s-a desfășurat pentru prima dată hibrid, online și offline, la Brașov. În medie, vizitatorii au achiziționat 2-3 cărți, având un coș mediu de cumpărături în valoare de 70 de lei. 

 

Printre cele mai populare evenimente de la maratonul cultural LibFest – desfășurat între 18 și 21 august la Brașov – s-au numărat întâlnirile dintre cititori și autori, lansările de carte și sesiunile de autografe cu Cristian Tudor Popescu, Petronela Rotar, Teodor Baconschi, Cristina-Beatrice Preda și mulți alții. Alături de acestea, maratonul cultural a fost completat de ateliere dedicate adulților precum În ce măsură fericirea este o abilitate antrenabilă? cu autoarea Tony Mott, Despre alimentația emoțională cu Coca Staicu, nutriționist, Frici bune și frici rele, un atelier de parenting cu Cristina Tohănean, și copiilor, cum ar fi Coperți desenate și inventate cu Ana-Maria Gălățeanu, ilustrator.

 

Peste 1.000 de cărți ce au însemnat o donație de aproximativ 4500 de euro au fost vândute în beneficiul Hospice la Blind Date with a Book, iar sute de vizitatori au lăsat un mesaj la panoul cu citate Semn că ne Booktrivim ori au participat la Tresure Hunt. Cei mici au putut participa la atelierele de prim ajutor și nu numai organizate de Crucea Roșie, iar fiecare dintre cele 4 zile de LibFest s-a încheiat cu un concert. 

 

Ne bucurăm că ediția de vară a LibFest a reunit într-o perioadă de vacanță un număr atât de mare de vizitatori, dar mai ales că media de vârstă a celor care au participat la lansările, dialogurile și experiențele culturale a scăzut considerabil față de anii trecuți. Extinderea activităților către zona de educație a fost de asemenea primită cu entuziasm de către participanți, dar cu siguranță cea mai mare bucurie vine din faptul că am putut relua interacțiunile offline dintre cititori și autorii lor preferați. Această ediție a LibFest se remarcă de altfel și printr-un număr mai mare de lansări și sesiuni de autografe decât în anii trecuți, a precizat Augusta Oniță-Bagoly, Director Evenimente LibFest. 

 

Peste 100 de edituri au participat la maratonul cultural, fiecare venind cu noutăți și best-sellers, iar acestea au fost primite cu entuziasm de vizitatori. În total, LibFest a însemnat peste 100.000 de titluri. Coșul mediu de cumpărături a fost de 70 de lei, cu o medie de 2-3 cărți cumpărate. Printre cele mai căutate categorii de cărți s-au numărat beletristica și dezvoltarea personală, dar și cărțile de memorii, jurnale sau spiritualitate. 

Iată mai jos câteva top 3 cele mai vândute cărți la LibFest, ediția august 2022:

Editura Humanitas

Noi suntem români (Nimeni nu-i perfect) – Radu Paraschivescu

Căzuți din junglă. Poveștile unui explorator – Alexandru N. Stermin

O scurtă istorie ilustrată a românilor – Neagu Djuvara

 

Editura Humanitas Fiction

Din cer au căzut trei mere – Narine Abgarian

Trei surori – Heather Morris

Trenul spre Samarkand– Guzel Iahina

 

Editura Polirom

Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative – Cristian Tudor Popescu

Versetele satanice – Salman Rushdie

Viața și Opera – Cristian Tudor Popescu

 

Editura Trei

Acolo unde cântă racii – Delia Owens

Povestea ta a început demult – Mark Wolynn

Privind înăuntru – Petronela Rotar

 

Editura Creator

Ghid de supraviețuire mentală– Mioara Țărulescu

Ecouri din tenebre – Rodica Bretin

Fii curajoasă – Chloe Brotheridge

 

Editura Nemira

O vară italiană – Rebecca Serle

Foc și sânge – George R.R. Martin

Oameni mari – Maria Orban

 

Editura All

Gașca puișorilor – Doreen Cronin

Curiozități bizantine– Anthony Kaldellis

Enciclopedie la cutie

 

Editura Act și Politon

Metoda Wim Hof – Wim Hof

Cum să convingi o pisică – Jay Heinrichs

Supranatural ed. 2– Joe Dispenza

 

Editura Prestige

Mantrele moderne – Martin Felipe Castagnet

Schimbă-ți destinul – Marian Rojas Estape

Amintiri din viața de apoi – Michael Newton

 

Editura Pilot Books

Stretching pentru orice vârstă – Jessica Matthews

Schi la superlativ – Ron LeMaster

Din sălbăticie – Ben Fogle

 

Editura Librex

Povestea vieții mele. Set 4 volume – Regina Maria a României

Copilul de la Auschwitz– Lily Graham

Jocul vieții și cum să-l joci – Florence Scovel Shinn

 

LibFest este un eveniment organizat prin Asociația Libris Cultural, cu sprijinul Libris.ro și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov. 

 

Despre LIBRIS 

Afacere 100% românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu librăria Șt. O. Iosif din Brașov. În 2009, apare Libris.ro care, în 12 ani de existență în online, a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,6 milioane de clienți din întreaga lume.

 

În toți acești ani, Libris și-a asumat activ un rol de susținător al lecturii și a derulat campanii numeroase în acest sens. Din 2019, Libris a demarat proiectul CarteTeca, prin care își propune ca în 5 ani să ajungă în peste 350 de unități de învățământ, cu donații de volume actuale, care să-i atragă pe copii și adolescenți către lectură. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.