Temele abordate au vizat statutul de stat candidat și procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, colaborarea cu Uniunea Europeană și asistența extinsă oferită Moldovei, situația în regiune creată de agresiunea Rusiei în Ucraina, și criza energetică globală.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a declarat:

„Am felicitat-o pe doamna Prim-ministru pentru statutul obținut recent de stat candidat la Uniunea Europeană de către Republica Moldova și am reiterat sprijinul Comisiei Europene în procesul de aderare. Suntem alături de Republica Moldova în îndeplinirea destinului său european. Acest proces este unul complex și de durată și vom însoți statul-candidat în toate eforturile sale. Am reconfirmat sprijinul Comisiei Europene, în această perioadă dificilă, pentru Republica Moldova. Această țară este una dintre cele mai puternic afectate de războiul din Ucraina și efectele acestuia, în special pe plan energetic. Am mulțumit autorităților și cetățenilor din Moldova pentru mobilizarea exemplară în gestionarea crizei umanitare cauzate de agresiunea Rusiei în Ucraina. De asemenea, am reiterat susținerea fermă a UE pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”.

La rândul său, Prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat:

„Facem în continuare ceea ce am făcut de începutul mandatului – gestionăm crize, în paralel cu asigurarea unei agende de dezvoltare și de reformare a sectoarelor cheie. În același timp, lucrăm pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european”, a spus Natalia Gavrilița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.