Florin Cîțu: Extrem de utilă întâlnirea pe care am avut-o astăzi – alături de ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, și ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos – cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.Am discutat despre predictibilitate și stabilitate în domeniul fiscal, digitalizare și simplificarea interacțiunii cu instituțiile statului, reducerea dezechilibrelor de pe piața muncii, stimularea investițiilor și a absorbției fondurilor europene și transparență în cheltuirea banilor alocați fie de la bugetul de stat, fie atrași prin programe de finanțare europene sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Discuțiile mi-au confirmat că direcțiile pe care echipa guvernamentală le consideră prioritare în etapa actuală au fost identificate ca fiind prioritare și de partenerii noștri de discuții din mediul de afaceri. Cuvântul de ordine este eficientizare, mai ales în această perioadă de constrângeri prin care trecem din cauza pandemiei și pe care ne dorim ca România și toți românii să o depășească cu bine.

Este important ca în perioada care urmează să gestionăm eficient resursele de care dispunem, din perspectiva priorităților care se conturează pentru perioada următoare. Rămânem în continuare deschiși dialogului cu societatea civilă și cu mediul de business, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții în efortul nostru comun pentru relansare post-pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.