Echipe de pompieri din România, Germania, Polonia, Austria sunt pe drum pentru a sprijini personalul francez din prima linie de intervenție, în urma unei cereri de asistență din partea Franței prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

În plus, Comisia Europeană a trimis patru avioane din flota sa de combatere a incendiilor rescEU poziționate în Grecia și Suedia.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Acest sezon de incendii este deosebit de feroce pe continentul nostru. Atunci când o catastrofă pune la grea încercare capacitățile naționale de răspuns, țările afectate pot activa mecanismul de protecție civilă al UE pentru a beneficia de sprijin european. În ceea ce privește incendiile care afectează în prezent Franța, le mulțumesc autorităților de protecție civilă și personalului din prima linie de intervenție din Grecia, Suedia, Germania, Polonia, Austria și România, care se mobilizează rapid pentru a sprijini Franța. UE este pe deplin solidară atunci când o țară se confruntă cu o situație de urgență.”

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UECăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentse află în strânsă legătură cu autoritățile franceze pentru a sprijini coordonarea operațiunilor de combatere a incendiilor și a trimis un ofițer de legătură pentru a sprijini sosirea asistenței europene. În plus, satelitul Copernicus al UE a fost activat de Franța pentru a colecta date esențiale pentru personalul din prima linie de intervențiecu privire la zonele distruse de incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.