România are cea mai mare resursă de apă dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Cu 15 bazine hidrografice mari, cu Dunărea care traversează tot sudul țării și cu ieșirea la Marea Neagra. Este, însă, un dezastru ecologic pe râurile din România: resursele sunt la mare căutare în construcții, iar oamenii din domeniu trec peste reguli. Excavatoarele şi camioanele îşi croiesc drumuri şi schimbă cursul apelor – ce răspunsuri au cei responsabili aflăm duminică, la 18:00.

 

Apele sunt o comoară națională exploatată la greu pentru ca unii să facă bani. În ape tulburi – un reportaj de Rareș Năstase, la România, te iubesc!.

 

„Ariile protejate au acest statut… mai mult pe hârtie, în România. Asta pentru că autoritățile noastre dau tot felul de derogări, iar legislația permite tot felul de portițe, prin care se poate exploata cu utilajele și în zone unde flora și fauna ar trebui să fie neatinse de intervenții brutale, în maluri și în albiile râurilor. Investitorii se acoperă cu avize și autorizații, iar când sunt prinși că încalcă legea, caută căi pentru a primi amenzi cât mai mici, sau deloc”, a spus Rareș Năstase.

 

Nu ratați duminică, de la 18:00, o nouă ediție a emisiunii România, te iubesc!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.