Începând de astăzi, Camelia Donțu prezintă, în cadrul Știrilor PRO TV, campania Fonduri europene-succese românești, o serie de reportaje despre comunități în creștere, localități mai primitoare, oportunități și români care dovedesc că se poate.

„Am făcut 2500 de kilometri în căutarea unor exemple care să ne motiveze. Am văzut oameni și comunități care și-au schimbat viața și fața cu ajutorul fondurilor europene. De la primari, voluntari, oameni de afaceri, IT-iști. Sunt oameni care vorbesc despre pasiune, suflet și împlinire într-o societate care abia acum învață să-și pună ideile în practică. Fondurile pot fi șansa comunităților să facă saltul în timpurile noastre, iar a noastră, a tuturor, să ne găsim drumul care ne aduce împlinire și satisfacție”, a spus Camelia Donțu.

Există un nou exercițiu financiar european: 2021-2027, 31 de miliarde de la Uniunea Europeană, iar cu co-finanțarea României, ajungem la 43 de miliarde.

Liniile de finanțare vor fi deschise anul viitor. România trebuie să gândească proiecte care au sens în timp, cu accent pe digitalizare, inovare, energie verde, care acoperă cu adevărat nevoile comunității. Pentru că nu contractarea este problema, ci faptul că nu reușim să le ducem la bun sfârșit, iar atunci banii rămân necheltuiți. Sau trebuie să-i returnăm.

„Avem șansa cu toții, autorități, firme, ONG-uri, să începem să ne schimbăm viețile, să ne mobilizăm și să accesăm cu responsabilitate banii pe care ni-i oferă Uniunea Europeană”, spune Camelia Donțu.

Telespectatorii pot vedea seria de reportaje Fonduri europene-succese românești, realizată de Camelia Donțu, cu ajutorul lui Cristi Corchiș, operator, săptămâna aceasta, în cadrul Știrilor PRO TV de la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.