Flanco sprijină financiar proiectul umanitar Caravana de Bine, demarat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, menit să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care, netratate, pun viața în pericol.

În primele două luni ale anului, voluntarii Crucii Roșii, împreună cu Flanco, au desfășurat două vizite ale Caravanei de Bine: în comuna Beciu din județul Teleorman (ianuarie) și în comuna Chiliile din județul Buzău (februarie). În total, 250 de pacienți au efectuat 865 de consultații gratuite în cele două localități.

 

“Pentru anul 2023, ne-am propus să susținem vizita Caravanei în cel puțin o localitate defavorizată, în fiecare lună”, spune Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco Retail. “După o analiză atentă a comunităților, centrele județele ale Crucii Roșii propun localitățile care ar beneficia cel mai mult de pe urma unei vizite a Caravanei de Bine. Ulterior, alegerea o facem împreună cu Crucea Roșie, obiectivul fiind acela de a ajunge în zonele cele mai fragile, cu o populație vulnerabilă, neglijată, fără acces la servicii medicale – nu doar în ceea ce privește proximitatea, cât mai ales din punct de vedere financiar. Doar în ultimele două localități, consultațiile efectuate ar fi ajuns la o valoare totală de aproximativ 260.000 de lei, o sumă foarte mare pentru o comunitate cu mijloace financiare precare și un nivel de trai scăzut.”

 

În cabinetul medical mobil, prezent în cele două localități, pacienții au avut acces la mai multe specializări și tipuri de consultații în aceeași zi: medicină internă și ecografie (140 consultații), diabetologie și boli de nutriție (142 consultații), măsurarea parametrilor vitali (250 consultații), medicină generală (78 consultații), oftalmologie (188 consultații), cardiologie (46 consultații), pediatrie (21 consultații). La finalul examinărilor, pacienții au primit scrisori medicale și recomandări terapeutice.

 

În luna următoare, Caravana de Bine va ajunge în două noi localități: comuna Mărașu din Insula Mare a Brăilei și satul Maltezi din județul Ialomița.

 

Flanco își încurajează clienții să doneze pentru a susține Caravana de Bine, fie direct în cele 158 de magazine, direct la casa de marcat, fie online, urmând link-ul disponibil pe website-ul retailerului. Donația poate fi recurentă sau singulară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.