Comisia Europeană a publicat astăzi, 1 octombrie, lista membrilor Platformei privind finanțarea durabilă. În conformitate cu Regulamentul privind taxonomia, Platforma privind finanțarea durabilă va oferi consultanță Comisiei cu privire la elaborarea unor criterii tehnice de examinare solide și fundamentate științific pentru taxonomia UE și elaborarea de politici, printre altele. Ca răspuns la cererea de candidaturi publicată în iunie 2020, Comisia a selectat 50 de membri și 9 observatori speciali, pe baza calificărilor lor în materie de mediu, finanțe durabile sau drepturi sociale/drepturile omului.

De asemenea, Comisia l-a desemnat pe dl Nathan Fabian în funcția de președinte al platformei. Dl Fabian a fost raportor al subgrupului privind taxonomia din cadrul grupului tehnic de experți privind finanțarea durabilă (TEG) și are cincisprezece ani de experiență profesională în ceea ce privește finanțarea durabilă în materie de politici guvernamentale, cercetare pentru investiții și ratinguri pentru întreprinderi, precum și în ceea ce privește dezvoltarea de procese și instrumente de investiții. Platforma va intra în contact cu o gamă largă de părți interesate, atât prin consultări publice, cât și prin acțiuni de informare specifice. În acest context, va fi extrem de importantă implicarea comunității științifice, pentru a consolida și mai mult nivelul de ambiție și imparțialitate în privința taxonomiei UE. Rezultatele și evoluția activității acestora se vor publica pe pagina web a Comisiei Europene dedicată finanțării durabileCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••. După cum s-a menționat, o serie de instituții europene și internaționale care contribuie la dezvoltarea finanțării durabile au fost invitate să fie observatori ai platformei.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat: „Această Platformă privind finanțarea durabilă va oferi idei valoroase și va contribui la activitatea noastră de stimulare a finanțării verzi și de dezvoltare a taxonomiei, jucând un rol crucial în canalizarea investițiilor către activități economice verzi. A fost încurajator să constatăm că o gamă atât de largă de experți și de părți interesate manifestă un interes atât de mare în a se alătura platformei. Ne-am asigurat că selectăm într-un mod foarte echilibrat persoane dintr-o gamă variată de sectoare, inclusiv din societatea civilă, industrie și mediul academic, și cu competențe diferite. Aștept cu interes să colaborez îndeaproape cu platforma în lunile următoare.” 

Comisia își menține angajamentul de a contribui la tranziția către neutralitatea climaticăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, care se va baza pe o gamă largă de surse de energie și soluții tehnologice, precum și pe o utilizare mai inteligentă a resurselor noastre naturale. În acest context, serviciile Comisiei vor continua să colaboreze cu experți din Parlamentul European și din statele membre, pentru a-i informa și a primi feedback cu privire la progresele înregistrate în punerea în aplicare a Regulamentului privind taxonomia și la progresele înregistrate în ceea ce privește activitatea platformei.

O fișă cu întrebări și răspunsurilista completă a membrilor și detaliile privind mandatul acestora sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.