Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae își va închide porțile într-un mod spectaculos, duminică, 23 iunie 2024, ora 20:00, la Catedrala Sfântul Iosif din București, cu un concert de orgă extraordinar organizat cu susținerea Ambasadei Elveției în România și a Swiss Sponsors’ Fund România. Ultimul eveniment al acestui prestigios festival promite să fie o experiență muzicală deosebită, aducând în fața publicului lucrări de mare valoare interpretate de organistul Andrea Pedrazzini și baritonul Alin Costea.

Acest concert, găzduit la Catedrala Sfântul Iosif, va aduce în fața publicului un repertoriu variat:

  1. Max Reger (1873-1916) – Choralfantiasie über „Straf mich nicht in deinem Zorn“ op. 40
  2. Anton Bruckner (1824-1896) – Adagio aus der 7. Sinfonie WAB 107 (transcr. E. Klotz) – 200 de ani de la naștere
  3. Maurice Duruflé (1902-1986) – Choral Varié sur le thème du Veni Creator Op.4
  4. Andrea Pedrazzini (1992*) – Improvvisazione su Ave Maris Stella

Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae, ajuns la a patra ediție, s-a desfășurat în perioada 1-23 iunie 2024 și a transformat capitala într-un adevărat regat al muzicii de orgă. Festivalul a fost organizat, în parteneriat, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Asociația Enarmonia și a inclus cinci secțiuni distincte, desfășurate la șapte dintre cele mai importante orgi din București.

Secțiunile festivalului:

  • Organland – Catedrala Sfântul Iosif
  • Mari soliști – Catedrala Sfântul Iosif
  • Orga și prietenii – Biserica Italiană și Biserica Franceză
  • Family – Universitatea Națională de Muzică București
  • Special – Ateneul Român, Biserica Evanghelică C.A. București și Biserica Anglicană

Ediția din acest an a adus numeroase noutăți, inclusiv ateliere muzicale pentru copii și gala laureaților Concursului Național de Interpretare „Ada Ulubeanu”. Festivalul a beneficiat de prezența unor artiști de talie internațională și națională, printre care Josep Solé Coll, Paul De Maeyer, Baptiste-Florian Marle-Ouvrard, Andrea Pedrazzini, Hanna Dys, Eckart Schlandt, Steffen Schlandt, Dan Racoveanu și Eduard Antal.

Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae a fost posibil datorită sprijinului Ambasadei Elveției în România, Swiss Sponsors’ Fund România, Institutului Polonez din București, Institutului Liszt-Centrul Cultural Maghiar București, precum și a numeroșilor parteneri instituționali și media.

Concertele au avut intrarea liberă, iar pentru cei care nu au putut participa fizic, majoritatea evenimentelor au fost transmise live, pe postul de televiziune AngelusTV.

Pentru mai multe informații și programul complet al evenimentelor, vizitați https://www.bucharestorganfest.ro sau urmăriți paginile de socializare:

https://www.facebook.com/festivalorgace

https://www.instagram.com/cantus.ecclesiae

https://www.tiktok.com/@cantus.ecclesiae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.