Din 4 octombrie, jurnalistul TVR Narcis Popescu şi invitaţii săi explică mecanismele economice ale societăţii actuale în emisiunea „Lumea financiară”. În fiecare marţi, de la 18.00, la TVR 1.

 

„Când vorbim despre educaţie financiară, vorbim despre un proces complex, care înglobează planificarea responsabilă a propriului buget, informare activă şi înţelegere a instrumentelor financiare pe care le utilizăm. În contextul în care, conform statisticilor, România se află în coada clasamentului la acest capitol, este firesc ca Televiziunea Română, în acord cu misiunea publică pe care o are, să aducă în prim-plan educaţia financiară”, argumentează realizatorii emisiunii „Lumea financiară” completarea grilei de programe a TVR 1.

 

„Lumea financiară” îşi propune să descifreze complicatele mecanisme ale economiei, într-un limbaj facil şi celor care nu au studii de specialitate. Altfel spus, să răspundă întrebărilor telespectatorilor cu privire la subiecte precum: cum funcționează banii şi sistemele financiare, care sunt mecanismele din spatele lor şi cum ne putem noi folosi de acele mecanisme pentru a atinge independența financiară; cum să-ţi gestionezi bugetul, modalităţi de economisire responsabilă; ce este Bursa şi cum putem investi în acţiuni; ce sunt sistemele de pensii, Pilonul II – V; cum ne ajută o asigurare (de viaţă, locuinţă, sănătate etc.); cum transformăm economiile în investiţii; care şi ce sunt planurile de economisire; cum ieşi din capcana datoriilor etc.

 

Programul va cuprinde atât dezbateri în studio, unde moderatorul Narcis Popescu va avea invitaţi specialişti în domeniul financiar, cât şi intervenţii prin apeluri video, iar temele discutate vor fi susţinute de materiale înregistrate.

 

„Alături de specialiștii invitați vom traduce economia pe înţelesul tuturor, vom învăţa împreună să devenim administratori eficienţi ai finanţelor personale, iar încâlcitele mecanisme economice nu vor mai părea atât de dificil de desluşit. Vom oferi informaţii la zi despre Piața de Capital, Asigurări sau Pensii private, vom recomanda posibile soluţii la problemele financiare personale și sugestii despre cum trebuie abordată calea spre a obține profit”, adaugă Narcis Popescu, moderatorul emisiunii „Lumea financiară”.

 

Pe lângă experienţa jurnalistică, Narcis Popescu se poate lăuda şi cu performanţe în mediul academic, fiind doctor în Științe Politice, la Universitatea din București. Cu toate acestea, a decis să aleagă jurnalismul, „pentru că, spre deosebire de cercetarea științifică, jurnalismul se profila drept un domeniu mult mai dinamic și efervescent”. A început să lucreze în presa scrisă, la ziarul Gândul, iar apoi a continuat, timp de 5 ani, în redacția Antena 3, unde a trecut, în scurt timp, de la reporter debutant la reporter special pe domeniul politic. Din această toamnă, Narcis Popescu moderează emisiunea „Lumea financiară”, la TVR 1.

 

Emisiunea „Lumea financiară” se vede la TVR 1 din 4 octombrie, în fiecare marţi, de la ora 18.00. De asemenea, telespectatorii o vor putea găsi pe www.tvrplus.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.