Ministrul Eduard Novak a anunțat că va înființa o comisie care va avea ca scop realizarea unei strategii pentru sportul românesc. Membrii comisiei vor prelua modelele de succes, Ungaria fiind printre cele mai bune exemple.

„Vom constitui o comisie interministerială care va lucra la strategia sportului românesc, unul dintre modelele ce vor fi avute în vedere fiind cea a sportului maghiar, care se plasează, în acest moment, cu zeci de ani în avans față de noi”, a anunțat Eduard Novak, pe Facebook.

⚫ Ne-am întâlnit cu reprezentanții COSR, președinții Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Parlament și reprezentanții INCS, pentru identificarea unor soluții de finanțare în domeniul sportului prin PNRR.
⚫ Ne-am întâlnit cu Irina Deleanu, președinta Federației Române de gimnastică ritmică, pentru o discuție despre bugetul acestei federații, în contextul evenimentelor internaționale pe care le va organiza.
⚫ În cadrul ședinței de consiliu a ministerului, am verificat stadiul implementării proiectelor deja demarate (redenumire cluburi, digitalizare structure subordinate, asigurare acces persoane cu dizabilități).
⚫ Ne-am întâlnit cu reprezentanții federațiilor olimpice calificate și necalificate, pentru a discuta despre stadiul pregătirilor și al calificărilor, buget, schimbarea criteriilor de finanțare și problemele curente ale federațiilor.
⚫ Am participat la ședința de lucru a Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senat, pe teme legate de execuția bugetară și de Proiectul de H.G. privind trecerea stadionului “Arcul de Triumf” în administrarea exclusivă a MTS.
⚫ Am participat, alături de Anna Bogya, secretar de stat în cabinetul viceprim-ministrului Kelemen Hunor, Oltean Csongor, nominalizat pentru funcția de secretar de stat pe probleme de tineret în cadrul MTS, la o întâlnire cu delegații Consiliului Tineretului din România, pe tema proiectelor pentru tineret și a bugetului alocat.
⚫ Am participat, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la o întâlnire cu domnul ministru Cristian Ghinea, pe tema reformelor MTS din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pe partea de tineret și sport.
⚫ Am participat la o întâlnire de lucru a Comisiei de Performanță, pe tema criteriilor actuale aplicabile în selecția proiectelor și atribuirea resurselor financiare necesare anului competițional 2021.
⚫ Ne-am întâlnit cu domnul Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, pe tema descentralizării, pentru a stabili noi termene de acțiune în această direcție.
⚫ Ne-am întâlnit cu doamna Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, în legătură cu proiecte de îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii sportive din zonă.
⚫ Am avut o serie de apariții media, pentru a oferi răspunsuri legate de strategia de dezvoltare a sportului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.