In plin val pandemic, un Valentine’s Day reusit nu mai inseamna o cina romantica in oras. In ultimii doi ani, frecventa de vizitare a restaurantelor a cunoscut o scadere drastica, chiar si dupa relaxarea restrictiilor, iar schimbarea comportamentului de consum a creionat noi obiceiuri si rutine, printre principalele tendinte, numarandu-se gatitul acasa si orientarea spre un stil de viata sanatos si sustenabil. Lansat in ultimul trimestru al anului trecut, EasyBitez.ro, un concept inedit si nou pe piata din Romania, tine cont de toate aceste tendinte si livreaza acasa ingrediente fresh, gata cantarite si numerotate, impreuna cu reteta aferenta, astfel incat oricine sa poata gati acasa mese ca la restaurant. Chiar si de Ziua Indragostitilor.

Conform sondajului anual[i] organizat de International Food Information Council, privind alimentatia si sanatatea publica, 4 consumatori din 5 declara ca pandemia le-a schimbat obiceiurile alimentare, determinandu-i sa gateasca acasa si sa se orienteze, atunci cand fac cumparaturi, spre alimente nutritive si sanatoase, iar studiile sugereaza ca acest trend se va mentine si in perioada post-pandemica.

Cel mai mare avantaj atunci cand gatesti acasa este ca stii sigur ce mananci, vezi ingredientele, ti le alegi, sunt sanatoase, pe placul tau. Pe de alta parte, timpul alocat cumparaturilor, drumul la supermarket, cautatul retetei perfecte pe internet- pentru multi dintre noi reprezinta o reala problema si provocare. Toate acestea au stat la baza conceptului nostru. Clientul intra pe site, isi alege ce vrea sa manance, pentru cate persoane, iar noi livram reteta- conceputa si testata de bucatari profesionisti- si ingredientele gata cantarite si numerotate in ordinea folosirii lor. Si gata- gatitul impreuna nu a fost nicicand mai usor, placut si sanatos, a precizat Vlad Camarasoiu, co-fondator EasyBitez.ro

Gatitul in cuplu – modalitate perfecta de reconectare

Varful noului val pandemic face ca si sarbatoarea indragostitilor sa arate diferit si in 2022. Fortati de imprejurari, cei mai multi indragostiti se vor bucura de cina romantica de Valentine’s Day din confortul si siguranta propriei case. Dar acest lucru nu inseamna ca nu poate fi o seara de neuitat. Conform unui studiu[ii], elaborat de Light Speed GMI, pe un esantion de 1000 adulti, 87% dintre respondenti considera ca gatitul in cuplu este una dintre cele mai benefice activitati pentru intarirea relatiei de cuplu si o optiune excelenta pentru reconectare.

Astfel, o varianta inedita de a marca Valentine’s Day in acest an poate fi gatitul unei retete delicioase impreuna, iar ceea ce diferentiaza EasyBitez.ro de orice alta solutie de pe piata este tocmai experienta pregatirii mesei. Pachetele disponibile pe site sunt de tip single sau Family, toate sunt impartite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este usor-mediu, astfel incat retetele sa fie accesibile oricarei categorii de clienti, indiferent de experienta.

Gatitul acasa aduce garantia alimentelor proaspete, de buna calitate, iar unul dintre aspectele pozitive pe care pandemia ni le-a adus a fost tocmai acesta- ne-am orientat spre alimente sanatoase, incercam sa evitam risipa alimentara, constientizam mai mult riscurile unei alimentatii necorespunzatoare asupra sanatatii. Dar, indiferent ca e pandemie sa nu, timpul ramane inamicul nostru numarul 1. Iar gasirea timpului necesar pentru a face lucruri impreuna ramane o mare provocare. Ne-am gandit sa combinam cele doua beneficii: gatit acasa si petrecut timp impreuna, si asa a aparut EasyBitez.ro- asistentul digital pentru gatit. Am fost inspirati, ce-i drept, si de experientele traite in vestul Europei, unde acest concept este foarte cunoscut si folosit, tocmai pentru ca ofera clientului confort in planificarea si gatirea meselor, a completat Luca Orita, co-fondator EasyBitez.ro.

Conform datelor EasyBitez.ro, de la lansare pana in prezent, reteta cea mai populara din cele 25 de pe site, este Poke Bowl, un preparat cu influente hawaiiene. In medie, clientii plaseaza 2- 3 comenzi/luna, 4 zile fiind intervalul pentru care comanda cel mai des, in timp ce ziua din saptamana in care se inregistreaza cele mai multe comenzi este marti.

Despre EasyBitez.ro

Profitand de schimbarile aduse de pandemie in comportamentul de consum al romanilor, doi studenti antreprenori, Vlad Camarasoiu si Luca Orita, au lansat, in ultimul trimestru al anului trecut, EasyBitez.ro-Asistentul digital pentru gatit. O destinatie pentru romanii pasionati de gatit, dar ocupati si cu o disponibilitate redusa pentru a-si face cumparaturile la supermarket, site-ul ofera posibilitatea comenzi ingredientelor pe baza unei retete livrate impreuna cu acestea. Astfel, prin EasyBitez.ro, ei livreaza ingrediente fresh, gata cantarite si numerotate, impreuna cu reteta aferenta, astfel incat oricine sa se poata bucura de mese ca la restaurant acasa.

Cea mai apropiata piata de noi este cea de food delivery, dar noi aducem un concept nou. Elementul de noutate sta in optimizarea timpului de preparare a mesei si in evitarea risipei alimentare, retetele fiind pregatite exact pentru numarul de persoane indicat de client, in cadrul comenzii, iar ingredientele sunt livrate gata cantarite. Experienta gatitului si mai ales faptul ca acesta stie exact ce ingrediente foloseste este ceea ce diferentiaza EasyBitez de orice alta solutie de pe piata, a explicat Luca Orita, co-fondator EasyBitez.ro.

Pachetele disponibile sunt de tip Single sau Family si destinate pentru 3, 4 sau 7 zile. Livrarile se pot face in fiecare marti sau sambata, iar optiunile includ si retete vegetariene. Toate sunt impartite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este usor-mediu, astfel incat retetele sa fie accesibile oricarei categorii de clienti, indiferent de experienta.

 

[i] https://www.fooddive.com/news/coronavirus-changed-85-of-consumers-food-habits/579532/

[ii] https://www.foxnews.com/health/the-habit-that-could-make-or-break-your-relationship

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.