Donald Trump, președintele SUA, a anunțat că el și Prima Doamnă Melania Trump sunt infectați cu COVID-19. “Vom intra în carantină și vom începe recuperarea imediat! Vom trece prin asta împreună”, a scris el pe Twitter.

Anterior, preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că şi-a făcut un test COVID-19, dar încă nu are rezultatele, după testul pozitiv al unei colaboratoare apropiate, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Ea a fost testată pozitiv”, a declarat Donald Trump pentru Fox News, confirmând informaţii de presă referitoare la Hope Hicks, consiliera sa apropiată. „Tocmai mi-am făcut un test, vom vedea”, a adăugat el, precizând că şi soţia sa, Melania, a fost testată.

Dacă Donlad Trump se îmbolnăvește grav, el poate transfera temporar puterea vicepreședintelui în temeiul celui de-al 25-lea amendament al constituției SUA și își poate revendica autoritatea atunci când se consideră apt să își îndeplinească atribuțiile.

Dacă atât Trump, cât și Mike Pence sunt incapacitați, liderul democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ar fi următorul în linia succesiunii.

Donald Trump s-a întâlnit recent și cu Mike Pence, însă, până la această oră, vicepreședintele SUA nu a făcut niciun anunț în legătură cu starea sa de sănătate.

Președintele este testat în mod regulat pentru virus, la fel ca și cei care lucrează la Casa Albă și cei care se întâlnesc cu el, inclusiv membrii corpului de presă de la Casa Albă.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, infectat și el cu coronavirus, a dezvoltat o formă mai gravă de COVID-19. Johnson a fost internat în luna aprilie la Terapie Intensivă, la 10 zile de la testul pozitiv COVID-19. Premierul britanic, în vârstă de 55 de ani, a fost internat acuzând febră şi tuse persistente, a primit oxigen, însă nu a fost conectat la un aparat de ventilaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.