Credit ipotecar cu dobânda FIXĂ – unica salvare a debitorilor afectați de creșterile constate ale IRCC.  Cum este posibil acest lucru? Prin refinanțarea rapidă a creditelor cu dobânzi variabile în credite ipotecare cu dobânzi fixe. Specialiștii din domeniul financiar-bancar ne recomandă să începem formalitățile de refinanțare în credit ipotecar cu dobândă fixă cât mai curând posibil deoarece în perioada următoare IRCC își menține ritmul de creștere, iar dobânzile fixe sunt și ele ajustate periodic, în funcție evoluția pieței și a schimbărilor impuse de BNR.

Credit ipotecar cu dobândă variabilă sau credit ipotecar cu dobândă fixă? – cea mai arzătoare întrebare a momentului. Ratele creditelor cu dobânzi variabile vor crește în continuare deoarece IRCC își continuă majorarea și în 2023. La 1 octombrie 2021 IRCC avea o valoarea de doar 1.08%, iar creditele cu dobânzi variabile beneficiau de rate lunare mici. De atunci IRCC a crescut trimestrial atingând următoarele praguri 1.17% (ian. 2022), 1.86% (apr. 2022) și 2.65% (iul. 2022). De la 1 octombrie 2022, IRCC a dobândit valoarea istorică de 4.06%. Astfel, într-un an de zile, IRCC a crescut cu 276%, de la 1.08% la 4.06% cât este în astăzi. Istoricul IRCC indică o creștere constantă și accelerată, iar ritmul de majorare nu se va modera nici la începutul anului 2023. Conform calculelor realizate, IRCC va avea o valoare de 5.71% începând cu 1 ianuarie 2023.

IRCC își continuă majorarea și în 2023!

În prezent, ratele creditelor ipotecare sau Noua Casă cu dobânzi variabile raportate la IRCC sunt mai mari chiar și cu 50% față de cât erau în aceeași perioadă a anului trecut, iar creșterea va continua și în primul trimestru al anului viitor. Ratele creditelor ipotecare cu dobânzi variabile vor ajunge să fie mai mari cu până la 80% față de cât erau în octombrie 2021. Așadar, în această perioadă dobânda variabilă este instabilă, fiind într-o continuă creștere.

Accesarea unui credit ipotecar cu dobânda variabilă este o opțiune foarte bună atunci când piața este echilibrată, iar IRCC stagnează la o valoare scăzută sau atunci când acesta descrește. Momentan indicele IRCC nu indică niciun semn de scădere, ba din contră, își va continua creșterea și la începutul anului 2023, explică Valentin Anghel, CEO & Founder al companiei de brokeraj bancar, AVBS Credit.

În contextul actual, având în vedere creșterile constante ale indicelui bancar IRCC, majorările dobânzii cheie de politică monetară și nivelul inflației de peste 15%, specialiștii în domeniul financiar-bancar recomandă refinanțarea creditelor ipotecare și Noua Casă cu dobânzi variabile în credite ipotecare cu dobânzi FIXE pe perioade de 3, 5, 8 sau 10 ani, ulterior dobânzile creditelor refinanțate devenind variabile până la sfârșitul perioadei de creditare, fiind formate din marjele fixe ale băncilor + IRCC calculat la 3 luni.

Refinanțarea în credit ipotecar cu dobânda FIXĂ reprezintă cea mai bună soluție pentru a ne proteja de creșterile IRCC sau ROBOR!

Refinanțarea este o soluție bancară la care are dreptul și accesul orice debitor din România cu istoric pozitiv de creditare și venituri lunare dovedibile legal. Dobânda variabilă totală a unui credit ipotecar va depăși de la 1 ianuarie 2023 marja de 8%, așadar măsurile trebuie luate ACUM, cât încă beneficiem de dobânzi FIXE accesibile, mai mici decât vor deveni cele variabile în viitor.

La momentul scrierii acestui articol, dobânzile fixe ale creditelor ipotecare în EURO pornesc de la 4.5%, iar dobânzile fixe ale creditelor ipotecare în LEI pornesc de la 6.49%. Și reamintesc cititorilor dumneavoastră că pot fi refinanțate atât creditele ipotecare cu dobânzi variabile raportate la IRCC, cât și cele raportate la ROBOR. Așadar, creditele ipotecare, Noua Casă și Prima Casă pot fi refinanțate în credite ipotecare standard, dar cu dobânzi FIXE, sigure și avantajoase, ne declară Valentin Anghel, broker de credite și fondator AVBS Credit.

Brokerii de credite AVBS recomandă refinanțarea în credit ipotecar cu dobândă FIXĂ deoarece este cea mai bună soluție prin care debitorii se pot proteja de creșterile IRCC și ROBOR și unica soluție prin care ratele creditelor ipotecare stagnează la aceeași valoare pe toată perioada de dobândă fixă.

Siguranța financiară o dobândești doar prin refinanțarea în credit ipotecar cu dobândă fixă!

Siguranța de a nu plăti în viitorul apropiat rate mai mari la creditele contractate poate fi obținută doar prin refinanțarea pe dobândă fixă, aceasta fiind opțiunea cea mai bună și mai sigură a momentului. Pe perioada de dobândă fixă piața bancară are răgazul optim de a se reechilibra și de a readuce dobânzile pe o pantă descendentă.

AVBS Credit este o companie de brokeraj de credite, înființată în 2007, care lucrează cu 40 de bănci și IFN-uri din țara noastră și care oferă clienților persoane fizice și juridice servicii de intermediere de credite 100% GRATUITE. Rețeaua de brokeri AVBS se află în București și în alte 20 de orașe din România. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite).

 

 

 

Cuvânt cheie principal: credit ipotecar cu dobânda fixă

Cuvinte cheie secundare: credit ipotecar, refinanțare în credit ipotecar cu dobânda fixă, AVBS Credit, IRCC, credit ipotecar cu dobânda variabilă

Metadescriere: REFINANȚEAZĂ în CREDIT IPOTECAR CU DOBÂNDA FIXĂ, avantajoasă și sigură, și protejează-te împotriva creșterilor IRCC sau ROBOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.